Ομόνοια: Υπαρχιφύλακας της Ζ, διέκρινε την παραποιημένη πινακίδα κλεμμένου δικύκλου και συνέλαβε τον Αλβανό αναβάτη

Κατά  τη μετάβασή του σε ανάληψη Υπηρεσίας, ο Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ διέκρινε εν κινήσει δίκυκλο με παραποιημένη πινακίδα κυκλοφορίας και ζήτησε από τον αναβάτη να σταματήσει για έλεγχο και όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο

Υπαρχιφύλακας της ομάδας “Ζ” της ΕΛ.ΑΣ, διερχόμενος από τη Λ.Αθηνών με κατεύθυνση την Αμερικάνικη Πρεσβεία για ανάληψη υπηρεσίας (18/11-23.00), διέκρινε μοτοσυκλέτα “Beverly” εν κινήσει με έναν επιβαίνοντα, να έχει παραποιημένη πινακίδα κυκλοφορίας. Άμεσα ο Αστυνομικός, ενημέρωσε το Κέντρο του για τα στοιχεία του δικύκλου και την περιγραφή του αναβάτη, ενώ έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε διαφυγή και ακολούθησε καταδίωξη.

Ο ύποπτος με επικίνδυνους ελιγμούς έχοντας αναπτύξει ταχύτητα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας σε οδούς με κίνηση, θέτοντας σε κίνδυνο ζωής τόσο τον Αστυνομικό που τον καταδίωκε και  τους διερχόμενους οδηγούς. Στο ύψος της Λ.Κων/πόλεως ο Υπαρχιφύλακας της ομάδας “Ζ” εγκλώβισε και προχώρησε σε σύλληψη του αναβάτη στο δίκυκλο ενώ σε συνδρομή του μετέβησαν και άλλα δίκυκλα πληρώματα.

Στο ΤΑ Ομονοίας όπου προσήχθη ο ύποπτος,  ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία Αλβανού, και όπως διακριβώθηκε είχε παραποιήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του δικύκλου με μαρκαδόρο- “έκλεισε” το 6 να “δείχνει” 8- για να μην εντοπίζεται, καθώς από τον αριθμό κυκλοφορίας του το δίκυκλο, είχε καταχωρηθεί από το πρωί της ίδιας ημέρας, ως κλεμμένο από τη περιοχή του Γκύζη.

Με την αυτόφωρη διαδικασία, ο Αλβανός παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ενώ προέκυψε ότι διατηρεί ποινικό μητρώο, ενώ είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά.