Ομόνοια: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των αλλοδαπών συμμοριών στη Μενάνδρου

Η φονική συμπλοκή στο γκέτο της Μενάνδρου, για την επικυριαρχία στην περιοχή, εξιχνιάστηκε από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Ήταν ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο της εγκληματικής παραοικονομίας στο γκέτο της Αθήνας. Ο Αφγανός μέλος της εγκληματικής ομάδας ομοεθνών του οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ αλλων στην πώληση λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου επεσε νεκρός ενω ένας ακόμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματίας (13/02) .

Ηθικός αυτουργός είναι ένας 32χρονος από το Πακιστάν και φυσικοί αυτουργοί επτά ομοεθνείς του, ενώ ταυτοποιήθηκαν 11 ακόμη αλλοδαποί που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Αιτία της φονικής συμπλοκής η επικράτηση στην περιοχή και διαφορές από εγκληματικές  δραστηριότητες

Ο 32χρονος Πακιστανός εντολέας της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας σε βάρος των δύο Αφγανών είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Για την υπόθεση σχημάτισαν δικογραφία η οποία υποβλήθηκε (02/09) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη (03/09) ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενω ο δεύτερος εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών ενεργειών, είναι προσωρινά κρατούμενοι.

Ο 32χρονος Πακιστανός είχε ραντεβού με τα θύματα, τον 23χρονο από το Αφγανιστάν και τον 25χρονο ομοεθνή του κι έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν . Οι “εγκληματικές φατρίες” του κέντρου της Αθήνας εκβιάζουν μεταξύ τους τα μέλη της αντίπαλης ομάδας και λαμβάνουν πόστα από τη  διακίνηση ναρκωτικών, την πώληση λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου, ελέγχουν τα σημεία πορνείας μέχρι τις ληστειες του δρόμου και τις διαρρήξεις αυτοκινήτων.
Οι ηγετικές ομάδες απαιτούν εκβιαστικά ποσοστά και όταν εκδήλωναν αντίδραση η αποστασία στις εκβιαστικές απαιτήσεις ακολουθούσαν αιματηρές συμπλοκές επικυριαρχίας, βίαιοι ξυλοδαρμοί και δολοφονίες ..παραδειγματισμού.