Ο Ρουβίκωνας προκαλεί.. “ταχυπαλμία” στην ΕΛ.ΑΣ! Ανησυχία και για καταλήψεις Αστυνομικών Τμημάτων

Η ηγεσία της Αστυνομίας ζητεί με έγγραφο «επαύξηση των μέτρων προστασίας» καθώς φοβάται επίθεση ή ακόμα και κατάληψη τμήματος από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας ζητά η Ελληνική Αστυνομία με έγγραφο της καθώς φοβάται για τις επόμενες μέρες ένοπλη επίθεση, επιδρομή ακόμα και κατάληψη από αντεξουσιαστές αστυνομικών τμημάτων, που εάν πραγματοποιηθεί θα ευτελίσει την Αστυνομία.

Η αυξημένη δραστηριότητα του Ρουβίκωνα με επιδρομές σε πρεσβείες καταστήματα και άλλους στόχους, έχει σαν αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να υπογραμμίζει με έγγραφο της προς τις αστυνομικές υπηρεσίες που αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ» της Τρίτης, να εντατικοποιήσουν «τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη-αποτροπή δράσεων αφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης, καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος τους».

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΛΑΣ_ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣΟι όλο και πιο συχνές επιθέσεις του Ρουβίκωνα κάνει ακόμα και τα κυβερνητικά στελέχη να παραδεχθούν ότι ο αιφνιδιασμός από τους αναρχικούς λόγω της πληθώρας των στόχων που μπορεί να χτυπήσουν δεν μπορεί να αποφευχθεί. Την ίδια στιγμή μέλη του Ρουβίκωνα με αναρτήσεις τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν αναφορά και σε «αχαρτογράφητα» από την Αστυνομία.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ απαιτεί από τα στελέχη της αστυνομίας να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λαμβάνοντας παράλληλα αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ θα πρέπει να ελέγχονται και οι αστυνομικές εγκαταστάσεις περιμετρικά για την ενδεχόμενη ύπαρξη ύποπτων αντικειμένων. Μεταξύ των μέτρων που απαιτεί το έγγραφο είναι να να γίνεται έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι και σε πάρκα κοντά στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, καθώς και εξονυχιστικός έλεγχος της αλληλογραφίας για τυχόν αποστολή δεμάτων-βομβών κ.λπ.

____________

* “ΤΑ ΝΕΑ