Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ΣτΕ από τις μπογιές του “Ρουβίκωνα”

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου του ΣτΕ, από τις μαύρες μπογιές που είχαν απορρίψει μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

ΣΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ_ΜΠΟΓΙΕΣ_Ι

Δέκα μήνες μετά την τελευταία εισβολή μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας (22 Μαΐου 2018) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της πρόσοψης του δικαστικού μεγάρου, από τις μαύρες μπογιές που είχαν πετάξει μέλη της συλλογικότητας. Εξειδικευμένο Συνεργείο με χημικά και πιεστικό αφρό, αφαίρεσαν το μαύρο χρώμα από τις μαρμάρινες επιφάνειες της πρόσοψης και την τοιχοποιία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η αφαίρεση του χρώματος από τα μάρμαρα έγινε σταδιακά

Τα μέλη της αναρχικής συλλογιότητας του “Ρουβίκωνα” εισήλθαν στο ισόγειο του ΣτΕ με λοστούς στα χέρια και σπάσανε την γυάλινη τζαμαρία στην είσοδο, και τα παράθυρα στο ισόγειο, ενώ προκάλεσαν ζημιές στο μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, κ.λπ. Παράλληλα ομάδα υποστήριξης των μελών του “Ρουβίκωνα” παρατάχθηκε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα μπροστά από την είσοδο του ΣτΕ, επί του πεζοδρομίου της Πανεπιστημίου, και βανδάλισαν την πρόσοψη απορρίπτοντας μαύρη μπογιά προς το Δικαστικό Μεγαρο.

ΣΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ_ΜΠΟΓΙΕΣ_ΙΙ

________________

* dikastiko.gr