Καταδρομική Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Αναζητήσεις για τους δράστες καταδρομικής εισβολής στο ΣτΕ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Οργανωμένη κίνηση ομάδας μελών ΤΟΥ Ρουβίκωνα (21/05-19.35) περίπου 50ατομα , σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, κινήθηκαν συντεταγμένα στο κέντρο της Αθήνας και εισέβαλαν στο ΣτΕ επί της Πανεπιστημίου.

Οι δράστες απέρριψαν αμπουλες με μαύρη μπογιά στην πρόσοψη του ΣτΕ και με βαριοπούλες έσπασαν τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου ενώ κατά την εισβολή τους στο ισόγειο του κτιρίου προκαλεσαν βανδαλισμό στο μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων που βρίσκεται εγκατεστημένη στην είσοδο του ΣτΕ.

Στην αριθμητική υπεροχή των μελών του Ρουβίκωνα να φωνάζουν συνθήματα να προπηλακίζουν και να απορρίπτουν τρικάκια, ο ένας (μοναδικος) σκοπός Αστυνομικός, ενημέρωσε (μετα την καταδρομική επίθεση) το κέντρο της ΑΔ. Πληρώματα του ΘΗΣΕΑ, της ΑΔ και της ΔΙΑΣ, εντόπισαν τα άτομα σε αναζητήσεις να κινούνται μέσω της Μπενάκη προς την πλατεία Εξαρχείων.

Για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τις ίδιες Αστυνομικής πηγές του Nantiareport.gr  οι επιχειρησιακές εντολές προς τις Αστυνομικές δυνάμεις περιπολίες και τις ομάδες αναζητήσεων από το κέντρο σύμφωνα με εντολές της ηγεσίας της ΓΑΔΑ, ήταν “διακριτική επιτήρηση των μελών του Ρουβίκωνα και καμία εμπλοκή μαζί τους”, επισημαίνουν Αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Αναζητήσεις για τους δράστες της καταδρομικής “εαν εντοπισθούν” διαβιβαζε το κέντρο στα πληρώματα της ΑΔ σχεδόν 20’μετα την επίθεση”, επισημαίνουν Αστυνομικοί, “όπως κάθε φορά όταν ο Ρουβίκωνας, πραγματοποιεί ενέργειες σε Κυβερνητικά κτίρια και χώρους στους οποίους τα μέλη του, βρίσκονται ιδεολογικά αντίθετοι”, καταλήγουν.

Η εισβολή σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη Συνεδρίαση της Ολομέλειας προκειμένου οι Ανώτατοι Δικαστικοί να αποφανθούν για τη Συνταγματικότητα ή μη του “Νόμου Κατρούγκαλου”. Η συνεδρίαση των Ανώτατων Δικαστικών δε διεκόπη κατά την εισβολή των μελών της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα καθώς η συνεδρίαση διεξάγεται σε αίθουσα ορόφου, με τους δράστες να αποχωρούν συντεταγμένα σε μπλοκ, προς τα Εξάρχεια.