“Όλοι, μα όλοι, στο Αλλοδαπών;”

Μια γρίπη, η υποστελεχωμένη Υπηρεσία, και η αποτίμηση.. μιας κανονικότητας από ένστολο *

“Μετά από 18 χρονια υπηρεσίας, οι πρώτες 4 ημέρες ελεύθερος υπηρεσίας. Αισθάνθηκα κάπως, η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να το αποτρεψω, να βάλω άδεια λέω στη γιατρό.. (δεν είχα μαζί μου το ατομικο δελτίο – τετράδιο)

– Δε μπορείς να πας για δουλειά μου λέει. (δεν με πίστεψε με την άδεια, η μάλλον ήθελε να είναι σιγουρη). Η αλήθεια είναι ότι η γρυπη έχει σαρώσει, και εγώ ίσα ίσα που κρατούσα τον εαυτό μου να μην κατάρρευσω.
Η μεγαλη πλειοψηφία του προσωπικου στη διεύθυνση αλλοδαπών έτσι ενεργεί έτσι σκέφτεται έτσι αισθάνεται, το φιλότιμο και η αγαπη για αυτή την υπηρεσία περισσεύουν.

Τα όρια ηλικίας και η μη ενίσχυσή – ανανέωση του προσωπικού με νέες προσλήψεις αφού εχουν να γίνουν από το 2002 αλλά και η μη τοποθέτηση νεοεξελθεντων Αστυφυλάκων(πρόσφατα άλλαξε πάλι το ΠΔ 100, καμία αλλαγη που να μας αφορα) όμως δημιουργεί τεράστιο ζήτημα τώρα ποια, αφού η διευθυνση καλείται εκ του θεσμικού ρόλου που της έχει αναθέσει η Πολιτεία, να αντιμετωπίσει- να διαχειριστεί αυτόν τον τεράστιο όγκο των μεταναστευτικών ροών.
Επίσης δεν μπορεί ένα Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης με 2 και 3 άτομα (μετά από 10 ημέρες εργασίας σε βάρδιες και δίπλα νυχτερινά συνέχεια) να καλύψει την εξόρμηση όλης της Άμεσης δρασης (100 προσαγωγες, 70 συλληψεις) αλλά και την επεμβαση των ναρκωτικών στα Εξάρχεια… Με αντίστοιχο όγκο εργασίας… Ούτε τα ΠΡΟΚΕΚΑ Ταυρου και Αμυγδαλέζας τα οποία είναι υποστελεχωμενα και οι συνάδελφοι εκεί δίνουν πραγματικό αγώνα…!!!

ΌΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!!!
Αυτο δεν το βλέπει η ΗΓΕΣΙΑ;”, σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, Θωμάς Μποζιαρης.