Οι τεταμένες οικογενειακές σχέσεις, η μαρτυρία για την τυχαία διέλευση και κατάθεση που .. καθυστερεί

Με τον Κώστα Ζέμπερη, βιολογικό πατέρα της 32άχρονης Εφοριακού Δώρας Ζέμπέρη να προβαίνει σε δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του εγκλήματος σε βάρος της, η υπόθεση περιπλέκεται καθώς οι τεταμένες σχέσεις της οικογένειας αποκαλύπτονται, με τον ίδιο εσκεμμένα να καθυστερεί να καταθέσει στην Ασφάλεια.

Επικαλούμενος κακή ψυχολογική κατάσταση και ψυχολογική φόρτιση, ο Κώστας Ζέμπερης, αποφεύγει να βρεθεί στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να δώσει κατάθεση ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και παραχωρεί δηλώσεις για τη δολοφονία της κόρης του.

Η αδερφή της δολοφονημένης Εφοριακού, με ανάρτησή της επιτέθηκε στον Κώστα Ζέμπερη  για τη στάση που ο ίδιος έχει τηρήσει μετά τη δολοφονία της 32άχρονης Εφοριακού, σταση που έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη έκθεση των οικογενειακών διαφωνιών που είχαν διαφανεί με αφορμή τη δολοφονία της Δωρας Ζέμπερη και ενώ οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του πατέρα της είναι καθημερινές χωρίς ο ιδιος ακόμη να έχει καταθέσει.

Σήμερα υπήρξε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του και πριν καταθέσει στην Ασφάλεια, και αφού για άλλη μια φορά καταφέρθηκε εναντίον της πρώην συζύγου και μητέρα της κόρης τους, πως το απόγευμα της δολοφονίας και περίπου την ίδια ώρα περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο και επιβιβάστηκε στο ΤΑΞΙ του ένας άνδρας περίπου 35 ετών, καταδεικνύοντας τον ως “υποπτο” χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 32άχρονης αν και εχει κληθεί απο την πρώτη στιγμή να καταθέσει, όπως και η μητέρα της η οποία έδωσε κατάθεση την ίδια ημέρα, ζήτησε να πάρει προθεσμία κι επρόκειτο να καταθέσει σήμερα (21/10) στην Αστυνομία, ωστόσο, ο ίδιος προσπαθεί να παρατείνει το χρόνο και όπως δήλωσε, «μάλλον θα καταθέσω αύριο… είμαι χάλια ψυχολογικά».

Όπως ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε, ο Κώστας Ζεμπέρη, «Εγώ ανέβηκα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά και η τύχη μου η μαύρη το φέρνει να περάσω έξω από το νεκροταφείο και πήρα και κάποιον έξω από το νεκροταφείο το Β και τον πήγα στο λόφο Σκουζέ, 30 με 35 χρονών και μου έλεγε ότι έχουν κλείσει οι γραμμές χωρίς να ξέρω ότι ψάχνουν τον δολοφόνο του παιδιού μου».

Ο Κώστας Ζέμπερης υποστήριξε οτι καταστράφηκε οικονομικά όταν αρρώστησε ένα από τα παιδιά του.

Ενώ πρόσθεσε σε σχετική ερώτηση για την ώρα που δολοφονήθηκε η 32άχρονη Δώρα Ζεμπέρη, «Δούλευα. Ταξί δούλευα εγώ και είχα μια Κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι την ανέβασα στο Μαρούσι. Και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολύ κίνηση Κηφισίας, φεύγω από το Ολυμπιακό Στάδιο, Λούη Ολυμπιακό Στάδιο, μπαίνω στον Περισσό και κατεβαίνω και βρήκα κούρσα, έξω από το νεκροταφείο εκεί που σκότωσαν το παιδί μου, έναν 30 με 35 χρονών» και διευκρίνισε «Έξω από το νεκροταφείο. Όταν είχανε κλείσει οι γραμμές του τρένου. Μπορεί να με δούνε και οι κάμερες εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ».

Θεία της Εφοριακού: Ο αδελφός μου χρώσταγε παντού, ο δολοφόνος μπορεί να ήταν από το περιβάλλον του

Ξέσπασε η θεία αδελφή του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, η οποία σε συνέντευξή της δήλωσε «Στο μυαλό μου σκέφτηκε ότι καθάρισε το παιδί κάποιος από την πλευρά του αδελφού μου, που χρωστά σε όλο τον κόσμο» καθώς ανέφερε ότι η Δώρα δεχόταν μεγάλη ψυχολογική πίεση από τον πατέρα της, που της ζητούσε λεφτά.

«Του έστελνε κρυφά και φαγητό. Να βρεθεί ο ένοχος, να μπορούσα να τον σκοτώσω. Αλλά δεν μπορώ να σκοτώσω ούτε μυρμήγκι».

Η θεία της εφοριακού αποκάλυψε, επίσης, ότι ο Κώστας Ζέμπερης έπαιξε πολλά χρήματα στο χρηματιστήριο «για να γίνει πλούσιος» και τα έχασε όλα. «Ενοχλούσε τα παιδιά του» συμπλήρωσε η ίδια, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αδελφός της ζητούσε από τη Δώρα να βγάζει δάνεια και να του δίνει τα χρήματα. Η θεία της 32άχρονης Εφοριακού δεν έκρυψε, επίσης, ότι υποπτεύτηκε και πρώην σύντροφο της κοπέλας, καθως, «Ζήλευε που πήγαινε στον τάφο του φίλου της».