“Οι Συνοριοφυλακες της Αττικής καθημερινά στην πρώτη Γραμμή”

Με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης σε κτίριο υπό κατάληψη στην Αχαρνών, σχόλιο του προέδρου Συνοριακών Αττικής *

… “Μια νέα Επιχείρηση ξεκινα μετά την μεταφορά των 300 περίπου αλλοδαπών στη Διεθυνση Αλλοδαπών. Την ταυτοποίηση και διαχείριση των Αλλοδαπών έχουν αναλάβει το Τμήμα Διαχείρισης Μεταναστευσης Αθηνών (Πρώην Λαθρ/σης) και το τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών.
Καθημερινά η ΔΑΛΛΑ και συγκεκριμένα το Τ. Δ. Μ. Αθηνών εκτός των άλλων δέχεται όλο τον ΌΓΚΟ από τις δράσεις και τις εξορμήσεις όλων των υπηρεσιών, Υποδιευθυνση πεζών περιπολιων,εξορμησεις Αμεσης δράσης,Δίας, δράσεις από κέντρο πόλης και Ακρόπολη, ο όγκος ταυτοποίησης και διαχείρισης πολύ μεγάλος, το λιγοστό προσωπικο που έχει απομείνει – αφού η διευθυνση έχει να ενισχυθεί ειτε με προσλήψεις Συνοριακων Φυλακων από το 2002 είτε με τοποθετήσεις νέο εξερχομένων αστυφυλακων από το 2013 αφού τροποποιηθηκε το πδ 100 και εξαιρουσε από τις τοποθετήσεις τα ΤΔΜ – υπό την διοίκηση και καθοδήγηση του νέου Προϊστάμενου της διεύθυνσης ταξίαρχου κ. ΔΑΒΑΛΟΥ Δημητρίου ο οποίος έφερε νέο αέρα, δίνει τον καλύτερο του εαυτό πάρα τις όποιες αντίξοες συνθήκες.

Η εξειδίκευση, το φιλότιμο και η διάθεση περισσεύουν, αυτό που δεν περισσεύει είναι το λιγοστό προσωπικο, τα μέσα και το χτύπημα στην πλάτη.!!!!!!!

Η Αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικου και η καλυτέρευσή των συνθήκων εργασίας νομίζω ότι πρέπει να είναι κύριο μέλημα της Υγεσιας, φυσικης κ πολιτικης”.

________________

* σχόλιο Θωμά Μπόζιαρη