Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στην Αχαρνών

Σε εξέλιξη οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη και στο οποίο διαβιούν λαθρομετανάστες.

Αφγανοί, Σύροι και Κούρδοι, ανάμεσά τους περίπου τριάντα ανήλικα, έχουν  μεταφερθεί στη Δ/νση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση και εξακρίβωση των στοιχείων  τους.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμενες δομές, ύστερα από την Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου υπό κατάληψη (19/09-06:00), στη συμβολή των οδών Σουρμελή- Αχαρνών και Μάγερ από το 2016. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κτίριο της Σουρμελη εντοπίσθηκαν περίπου 150 άτομα, κυρίως αλλοδαποί.

Στο κτίριο λειτουργούσε στο παρελθόν Σχολείο, παρέμεινε εγκαταλειμμένο και στο χώρο  εγκαταστάθηκαν λαθρομετανάστες

Στην επιχείρηση με εντολή Εισαγγελέα, συμμετέχουν Αστυνομικοί από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έρευνες γίνονται και για ναρκωτικά.

To Τοσίτσειο Σχολείο στο τρίγωνο Αχαρνών, Σουμερλή και Μάγερ αποδόθηκε στην πολιτεία καθώς ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και πρόκειται να αξιοποιηθεί προς όφελος των Αθηναίων.

Μήνυση είχε υποβληθεί και για δεύτερο κτίριο, επί της Αχαρνών 22, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη απο τον ιδιοκτήτη για εκκένωση του χώρου.  Συνολικά 47 κτίρια τελούν υπό κατάληψη στην Αθήνα, με τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ να έχουν οργανωθεί μετά από Εισαγγελική παραγγελία.

Έξω από κτίριο το 2018, είχε σημειωθεί ένοπλο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών

Έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ γίνεται και για την εξακρίβωση του  ατόμου που μετέφερε τους αλλοδαπούς στα κτίρια καθώς και αν είχε οικονομικό όφελος.

Η Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης  των κτιρίων είναι σε εξέλιξη.