“Οι συμμετέχοντες στην πορεία, αγνόησαν την έκκληση για περιορισμό στη δεξια λωρίδα απώθησαν Αστυνομικούς, διακόπτοντας την κυκλοφορία”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τη συγκέντρωση και πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση,  «Την 12.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (200) περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 12.45 ώρα οι συγκεντρωθέντες κατέλαβαν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου.

Όταν έφτασαν στην οδό Σταδίου, ο επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων τους κάλεσε να περιορισθούν στην δεξιά λωρίδα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση, απωθώντας τις Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για ολίγα λεπτά της ώρας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και την αναγκαία- περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις τους οριοθέτησαν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πορεία συνεχίσθηκε μέσω των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε την 14.00 ώρα στα Προπύλαια.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών».