Οι “Skaljarci” και οι “Kavac”, μέλη της Σερβικής μαφίας στις εκτελέσεις στο Χαλικούνα της Κέρκυρας και στα Βλάχικα της Βάρης

Οι δολοφονίες μελών της Σερβικής μαφίας, στο διπλό φονικό στο Χαλικούνα της Κέρκυρας και η εν ψυχρώ δολοφονία στα Βλάχικα στη Βάρη, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Αττικής, με σύλληψη Αλβανού “διαμεσολάβου”

Εξιχνίαση στην εκτέλεση των μέλων της Σερβική ομαδας “Škaljar”, του -τοτε – 43χρονου Alan Kožar και του 45χρονου Damir Hadžić, στο Χαλικούνα της Κέρκυρας (23/07 2020) και του αρχηγού τους, Igor Dedović, σε οικογενειακή έξοδο σε εστιατόριο στη Βάρη (20/01 2020), από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες του Nantiareport.gr, αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε σύλληψη Αλβανού ο οποίος μετά τη διπλή δολοφονία στη Βάρη, παρέλαβε τα όπλα των εκτελεστών και προμήθευσε με kalashnikov του εκτελεστές των Σέρβων “Skaljarci” στο Χαλικούνα της Κέρκυρα. Ο ίδιος μετέφερε τους εκτελεστές από τα Σύβωτα Θεσπρωτίας στην Κέρκυρα και στη Χαλκιδική στη συνέχεια σε διαφυγή τους, μετά την εκτέλεση. Στην υπόθεση  κατηγορούνται 39 μέλη της Σερβικής μαφίας σε σύσταση εγκληματικής Διεθνικής οργάνωσης,  με κίνητρο τις διαφορές μεταξύ αντίπαλων ομάδων με δραστηριοποίηση στη διακίνηση ναρκωτικών.

Κάμερες ειχαν καταγράψει τους οχτώ υπόπτους ως δράστες στη δολοφονία των δυο Σέρβων (23/07 2020-19.00) στο πάρκινγκ πολυτελούς βίλας, που νοίκιασαν δύο μήνες νωρίτερα, στο Χαλικούνα της Κέρκυρας. Τα πτώματα τους εντόπισε ο μασέρ που ειχαν προσλάβει μέσα στο νοικιασμένο Toyota, καθώς είχαν δεχθεί σε λιγότερο από ένα λεπτό πυρα από τέσσερα διαφορετικά αυτόματα όπλα. Οι δύο Σέρβοι, αν και ήταν οπλισμένοι δεν πρόλαβαν να ανταποδώσουν τα πυρα, ειχαν δεχθεί 29βολίδες από τα πυρα, ενώ περισυλλέχθηκαν 32 κάλυκες, 7 βολίδες και 2 μεταλλικά θραύσματα.

Οι εκτελεστές είχαν ακολουθήσει τα θύματα τους και ταξίδεψαν στην Ελλάδα δέκα ημέρες πριν από τη διπλή δολοφονία. Διέμεναν σε Airbnb στα Σύβοτα και στο Χαλικούνα Κέρκυρας με τη βίλα των Skaljar Alan Kožar και Damir Hadzić σε γειτνίαση με το κατάλυμά τους.

Οι “Skaljarci” ειχαν καταλήξει νεκροί δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας στον αρχηγό της αντίπαλης “Kavac”, Radoj Zvicer. Ως φυσικός αυτουργός ειχε αποδοθεί απο προανακριτικό υλικό ο Damir Hadžić. Ο ίδιος ήταν ύποπτος και στην εκτέλεση του Davorin Baltić, μέλος της “Kavac”, στο Vračar (2018) στον “πόλεμο επικράτησης” μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων ομάδων της Σερβικής μαφίας από το Kotor.

Είχε προηγηθεί- έξι μήνες πριν – η εν ψυχρώ δολοφονία του αρχηγού των “Skaljar”, Igor Dedović, και στενού συνεργάτη του Stevan Stamatović, απο τέσσερις εκτελεστές ενώ ειχε οικογενειακή έξοδο μη τη σύζυγο και τα παιδιά τους, σε εστιατόριο στη Βάρη (20/01 2020). Από τα πυρά είχε τραυματισθεί η συζυγος του, ελαφρά. Η ίδια ήταν αρνητική να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις δραστηριότητες του συζύγου της, όταν εξετάσθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.  Από το χώρο οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ είχαν περισυλλέσει 24 κάλυκες και ένα φυσίγγιο.

Στη λίστα καταζητούμενων του Μαυροβουνιου, ως ύποπτος ηθικος αυτουργός στη δολοφονία του Slobodan Saranović, ειχε τεθεί ο Alan Kožar αρχηγός της ομάδας από το Bar και στενός συνεργάτης του Luka Bojović, με τον οποίο βρισκόταν σε σύγκρουση. Όταν εντάχθηκε στους “Skaljar” μέλη της μαφίας φρόντισαν να τον φυγαδευσουν μαζί με άλλα μέλη της Σερβικής μαφίας, στην Ευρώπη.

Επίσημες ανακοινώσεις (01/03-11.00) για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης Διεθνικού χαρακτήρα για τις δύο δολοφονίες στην Κέρκυρα και τη Βάρη θα παραχωρήσει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης.