Οι προτάσεις των αστυνομικών της Δράμας για την αναδιοργάνωση

Τις δικές τους προτάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών στο Νομό τους καταθέτουν τα μέλη του σωματείου αστυνομικών της Δράμας.Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Δράμας συμμετείχε χθες 12-11-2015, στην παρουσίαση και ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας μας. Χαιρετίζουμε την παραπάνω πρωτοβουλία, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα από κάθε Νομό της Περιφέρειας, Βουλευτές και Δήμαρχοι, Διευθυντές Αστυνομίας και Συνδικαλιστικοί φορείς, καταθέτοντας στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο, τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις τους για την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Δράμας, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το υπηρεσιακό συμφέρον, τα προβλήματα των Συναδέλφων μας αλλά και τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας για καλύτερη αστυνόμευση και περιορισμό της εγκληματικότητας, κατέθεσε εγγράφως προς τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ανέλυσε στους παρευρισκόμενους, τις παρακάτω προτάσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Δ.Α. Δράμας:

  1. Άμεση μεταφορά της Δ.Α. Δράμας στο ιδιόκτητο κτίριο της οδού Χρυσοβέργη και 1ης Ιουλίου, για εξοικονόμηση χρημάτων λόγω του υψηλού ενοικίου και καλύτερης οργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.
  2. Περιορισμός διάθεσης αστυνομικού προσωπικού σε υπηρεσίες γραφείων, γραμματειών και επιτελείου, ώστε να ενισχυθούν άμεσα οι μάχιμες υπηρεσίες για την καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών.
  3.    Συγχώνευση και συστέγαση του Α.Τ.Παρανεστίου με το Τ.Σ.Φ. Παρανεστίου, καθώς και του Α.Τ.Κ. Νευροκοπίου με το Τ.Σ.Φ.Κ. Νευροκοπίου Δράμας, ώστε να εξοικονομηθούν αστυνομικό προσωπικό, χρήματα λειτουργίας και θέρμανσης, περιπολικά καθώς και για να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ε.Δ. Εξοχής Δράμας.
  4. Δηλώνουμε την αντίθεση μας στη δημιουργία μεγάλων μεικτών Αστυνομικών Τμημάτων με διαφορετικά αντικείμενα( όπως π.χ. Α.Τ. και Τ.Τ.)
  5. Δηλώνουμε επίσης την αντίθεση μας με την κατάργηση του Α.Τ. Σιδηρονέρου Δράμας.

                                                   Για το Δ.Σ.