“Οι προδιαγραφές είναι δεδομένες, όλα κύλησαν καλά. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έχουν πάντα αφανείς ήρωες.”

Την εμπειρία του πολίτη κατά την έκδοση νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα, βίωσε και μεταφέρει σε δημόσιο λόγο ο Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου Ευταξία

Ο συγγραφέας και Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου Ευταξία, Στέφανος Καβαλλιεράκης, μετέβη στο ΤΑ Βύρωνα για να εκδώσει το νέου τύπου ΔΑΤ. Την διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2026, καθώς τα ΔΑΤ, είναι υποχρέωση της χώρας να αντικατασταθούν.

Ο Στέφανος Καβαλλιεράκης, περιγράφει σε δημόσια ανάρτησή του,  «Τελειώνοντας με τα διαδικαστικά για τη νέα ταυτότητα στο τμήμα Βύρωνα, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον επικεφαλής αξιωματικό , επειδή είναι και Βυρωνιωτης έχει συγκροτήσει ένα άριστο τμήμα με εξαιρετική οργάνωση. Μόνη παρατήρηση ότι και οι νεαρότεροι αστυνομικοί πρέπει να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, να μην διστάζουν. Όλα όμως ήταν οργανωμένα τέλεια.

Πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση, επιτέλους το 2023 απαλλασσόμαστε από έγγραφα που αποτελούν μουσειακά πλέον αντικείμενα. Ειδικά όταν ταυτοποίησαν την παλιά μου ταυτότητα με τη καρτέλα μου συγκινήθηκα, είχα να δω τέτοιες καρτέλες απ’ όταν έκανα έρευνα στο ιστορικό αρχείο του ΥΠΕΞ.

Ο κόσμος συρρέει κατά κύματα και αναζητά ραντεβού όπως συζητήσαμε με τους αξιωματικούς. Οι κάποιοι αφιονισμένοι που δεν θέλουν απλά έχουν δυσανάλογο μερίδιο προβολής που είναι πρόβλημα της ελληνικής δημοσιογραφίας που τους το προσφέρει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, στη Κοινωνία της Πληροφορίας που το σχεδίασαν και στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που το υλοποιούν. Και στους μικρούς αφανείς ήρωες, τα φωτογραφεία που ανεβάζουν αν θελήσετε τις φωτο στο myphoto και από εκεί κάνετε τη διαδικασία συσχετισμού με το ΑΦΜ σας. Ως ψυχαναγκαστικός την έκανα μόνος για να μην φωτογραφηθώ στο τμήμα και δούλεψε σωστά με τον φωτογράφο να με έχει πάρει δυο φορές αν τα έχει κάνει καλά αφού η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη. Ενώ μου έδωσε και στικακι με την φωτο. Οι προδιαγραφές είναι δεδομένες, όλα κύλησαν καλά. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έχουν πάντα αφανείς ήρωες. Ο δρόμος του εκσυγχρονισμού της χώρας είναι δρόμος επιβίωσης ας το κρατήσουμε στο μυαλό μας και κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια».