Οι μισοί συλληφθέντες, στα επεισόδια του Συντάγματος, αλλοδαποί υπήκοοι.

Η άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ, και η ανάπτυξη δυνάμεων, έξω από τη Βουλή (15/07) ενω βρισκόταν σε εξέλιξη η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές, στο ΜΑΣ, απέτρεψε εμπρόθετη διάθεση ατόμων να προκαλέσουν γενικευμένα επεισόδια. Ωστόσο οι μισοί σχεδόν εκ των  προσαχθεντων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς υπηκόους.

wpid-fb_img_1437004995725.jpg
Εμπρησμοί με φωτιές, βόμβες μολότοφ, πέτρες, καταστροφές και συγκρούσεις από άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συγκρούσεις με την Αστυνομία, με περιορισμένη χρήση χημικών, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης (15/07).
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, Αστυνομικοί προσαγάγουν 39άτομα από τα οποία συνέλαβαν μπροστά απο την Βουλή, συνολικά 14 άτομα – ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Αλβανός – οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Ενώ στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Θησείο, συνελήφθησαν δώδεκα άτομα εκ των οποίων στο σύνολό τους αλλοδαποί υπήκοοι οι οποίοι και οδηγήθηκαν (16/07) στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις γερμανοί, δύο γάλλοι, ένας αυστραλός, ένας ουκρανός, ένας ολλανδός και τρεις πολωνοί, οι οποίο με γκράφιτι και συνθήματα βανδάλιζαν το σταθμό ΜΕΤΡΟ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport