«Οι με θεσμικές ευθύνες, να αναλάβουν δράσεις -άμεσα -να καταργηθούν τα κάθε μορφής άβατα»

ΜΕ αφορμή την κατάληψη και μακρά παραμονή των ποινικών Αλβανών και μελών των εγκληματικών ομάδων που είχαν δημιουργήσει στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, παραθέτει σκέψεις απόστρατος Στρατηγός της ΕΛΑΣ

Ο ε.α Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και διατελέσας Διοικητής Ασφαλείας, Γρηγόρης Μπαλάκος, αναφέρει, «Ο Εσκο και ο Ερκο. Αν διερωτάται κάθε γονιός που δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι για τα παιδιά του που πρέπει να σπουδάσουν, λόγω της εκτόξευσης των τιμών, πόσο ασφαλές είναι να φιλοξενηθούν τα παιδιά του στην φοιτητική εστία Ζωγράφου, τα δύο αυτά ονόματα, δίνουν την απάντηση.

Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την ανοχή πολλών, με το άβατο των πανεπιστημιακών χώρων, που μέσα οργιάζει το έγκλημα και η ασυδοσία, κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι τα παιδιά, που για λόγους οικονομικούς οι γονείς και τα ίδια επιλέγουν τη διαμονή στις φοιτητικές εστίες. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και δεν είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει άμεσα αυτοί που έχουν τις θεσμικές ευθύνες, να αναλάβουν δράσεις -άμεσα -να καταργηθούν παντού στην Χώρα μας, τα κάθε μορφής άβατα.

Αν με ρωτάτε για το αν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα λύσει το πρόβλημα, λέω κατηγορηματικά, όχι. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια άβατο. Υπάρχουν και πολλά άλλα.  Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα λένε άλλα όταν είναι στην Αντιπολίτευση και άλλα κάνουν όταν είναι στην εξουσία.  Το ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια έπρεπε να γίνει το 2015-2016. Τώρα δεν πρέπει.

Η Αθήνα και άλλες πόλεις δεν έπρεπε να καίγονται όταν κυβερνούσε συγκεκριμένο κόμμα, ενώ όταν το ίδιο κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση , καλώς καίγονταν περιουσίες…και άνθρωποι. Κάποιοι ξάπλωναν κατά εκατοντάδες στο οδόστρωμα για να μην περάσει η Πυροσβεστική και σβήσει τις φωτιές. Κάποιοι από αυτούς έγιναν και υπουργοί, μετά ξανά το βιολί τους .

Ευτυχώς που βγήκαν οι ειδήσεις ότι γίνονταν υποκλοπές και πέρασε ένα χρονικό διάστημα με αυτές. Κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, κουμπάροι κλπ σε ένα κουβάρι όλοι. Εξηγηθηκαν και οι απορίες πολλών πως αυτός ή ο άλλος ήταν σε αυτή ή την άλλη θέση.

Και εκεί που κάποιοι προσπάθησαν να περιορίσουν χρονικά το διάστημα διερεύνησης, τελικά διαπιστώθηκε ότι όλοι τα ίδια έκαναν. Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ένα θέμα είναι να το αναθέσεις σε μια επιτροπή και να κάνεις συμψηφισμούς. Και μην είστε σίγουροι ότι τώρα που τρέχουν οι επιτροπές, σταμάτησαν και οι υποκλοπές.

Το θέμα είναι τι λέει η Κυβέρνηση η σημερινή ή η αυριανή στους γονείς, στους νέους φοιτητές για την ασφάλεια τους στις πανεπιστημιακές εστίες.

Τι λένε οι ιθύνοντες στους πολίτες για την ασφάλεια και την ελευθερία τους, όπως αυτή προστατεύεται από το Σύνταγμα, τόσο στα θεμελιώδη, αλλά και τα άλλα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Ποιος ο ρόλος των Ανεξάρτητων κατά τα άλλα Αρχών, που θα ήταν περιττή η ύπαρξή τους, αν το Κράτος και Διοίκηση λειτουργούσαν σωστά , χωρίς συμβιβασμούς και μόνο με γνώμονα τους νόμους και το δημόσιο συμφέρον; Είναι τελικά αυτές οι Αρχές ανεξάρτητες;»