“Οι «επαναστάτες» της κουκούλας ανέλαβαν την ευθύνη ΑεΜ στο σπίτι μου- Δειλοί και κρυμμένοι εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του φασισμού”

Ανάληψη ευθύνης για την πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ προκάλεσε αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και σχόλιο του πολιτικού στελέχους της ΟΝΝΕΔ

«Στις 15 Δεκεμβρίου το βράδυ, επιτεθήκαμε με εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη (..) είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε αυτή την ψευδεπίγραφη ασφάλεια που επιμελώς επιδιώκουν να παρουσιάσουν ως προνόμιο των ισχυρών», αναφέρουν στο εισαγωγικό της ανάληψης ευθύνης που δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικου χώρου (09/01-19.40) και υπογράφουν ως «αναρχικοί ενάντια στη λήθη».

Η τρομακτική επίθεση στην πολυκατοικία που στεγάζεται το διαμέρισμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Παύλου Μαρινάκη, σε μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του κεντρικού τομέα της Αθήνας, παρέμεινε άγνωστη μέχρι την ανάληψη ευθύνης από τους δράστες της επίθεσης.

Ο Παύλος Μαρινάκης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην ανάληψη ευθύνης, «Σήμερα πληροφορήθηκα ότι οι γνωστοί «επαναστάτες» της κουκούλας ανέλαβαν την ευθύνη για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι μου πριν από περίπου έναν μήνα.
Δειλοί, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του φασισμού.Το μήνυμα που θέλω να τους στείλω είναι ένα και είναι ξεκάθαρο: η Δημοκρατία μας δεν τους φοβάται. Κανένας μας δεν φοβάται.
Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες αρχές θα τους βρουν και θα τους οδηγήσουν στον φυσικό τους χώρο, που δεν είναι άλλος από τη φυλακή.»

Με σχόλιό του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε έντονο ύφος επεσήμανε, «Κανέναν δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν. Να γνωρίζουν ότι στο τέλος θα υποστούν αυτό που επιβάλλει η δικαιοσύνη στην δημοκρατία. Προφανώς δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε τον Παύλο, που ξεχωρίζει για την προσφορά του στην παράταξη.»

Ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζει την επίθεση και τη αποδίδει ως, «Μία ακόμη φασιστική επίθεση τραμπούκων κατά της Νέας Δημοκρατίας. Η επίθεση στο σπίτι του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλου Μαρινάκη έγινε στις 15 Δεκεμβρίου και η ανάληψη της ευθύνης από τους τραμπούκους με τις κουκούλες χθες. Την απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις τους θα δώσει το κράτος δικαίου. Κανέναν δεν εκφοβίζουν. Κανέναν δεν πτοούν. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ πιο δυνατή από τις κουκούλες τους».