Οι δύο δραπέτες είχαν αναφερθεί ως “επικίνδυνοι για απόδραση” στους φακέλους τους

Απέδρασαν απο φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και διέφυγαν πεζοί προς Αυλώνα μέσα από παρακείμενα χωράφια, αφού συνεπλάκησαν με τον Αστυνομικό πεζής περιπολιας εξωτερικά του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης.

Οι δύο δραπέτες  (27/05-21,40) έγιναν άμεσα αντιλυπτοί όταν κατά την απόπειρα να υπερπηδήσουν τον εξωτερικό φράκτης της Φυλακής, έπεσαν επάνω σε γυναίκα Αστυνομικό που είχε διατεθεί σε πεζή περιπολία εξωτερικά του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης ανηλίκων Αυλώνα, από την αφύλακτη σκοπιά στην πλευρά των μαγειρείων των Φυλακών. Η Αστυνομικός στην κίνηση απόδρασης του πρώτου δραπέτη πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ο δεύτερος κρατούμενος της επιτέθηκε και την τραυμάτισε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να διαφύγουν.

Πρόκειται για δύο μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, τον 21άχρονο Σύρο ABDULKARIM (επθ) AGHAM (ον) και τον 23άχρονο Αλβανό XHEZAIRI (επθ) ALBIANO (ον). Στους φακέλους με το ποινικό τους μητρώο και για τους δύο υπάρχει η ειδική αναφορά ως “λιαν επικίνδυνος για απόδραση”, κάτι που προφανώς δεν απασχόλησε ιδαίτερα το Σωφρονιστικό Κατάστημα, με δεδομένο της εξέλιξης, την ολοκλήρωσης της απόδρασης που επιχείρησαν.

Οι δύο κακοποιοί χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι

Σύμφωνα με πηγές από τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, για ο 21άχρονος Σύρος, εξέτιε ποινή αναστέλοντος υπολοίπου 7ετων 11μηνων και 11ημερων από 30ετη καθειρξη που του ειχαν επιβληθεί(εκτιτεα 10ετη) από το ΜΟ Κακουργιοδικείο Θράκης. Παρέμενε εγκλειστος από 11/05 2018 με λήξη της έκτισης ποινής φυλάκισης, τις 22/04/2026

Ενώ ο 23άχρονος Αλβανός δραπέτης, εξέτιε ποινή σε εκτέλεση εντάλματος της 33ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών για αγορά κατοχή και πώληση ναρκωτικών, βρισκόταν σε εξελιξη η διαδικασία εκδοσης του, στην Αλβανία. Ειχε συμμετάσχει  στη συμπλοκή στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με νεκρό 33άχρονο συγκρατούμενό του, με συγκελίτες του να αποδίδουν στουν Αλβανό ποινικό, ότι ενεργούσε κατ’ εντολή του ενορχηστωτή της «μαφίας των φυλακών» με τα στοιχεία του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου να αποδίδουν ηγετικό ρόλο στον Αλβανό βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι. Μετά τη συμπλοκή, εκδόθηκε σχετική Εισαγγελική απόφαση μεταγωγής του στις Φυλακές Αυλώνα καθώς του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη, για τη δολοφονία του κρατουμένου για ανθρωποκτονία και κρίθηκε προφυλακιστέος. Με δεδομένο ότι δεν πήγε ποτέ σχολείο, αντί για εγκλεισμό σε Φυλακές κλειστού τύπου, μεταφέρθηκε στις Φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, προκειμένου να παρακολουθεί μαθήματα στο Σχολείο των Φυλακών.

Για τις Ελληνικές Αρχές, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση των δύο δραπετών.