Οι διαβιβάσεις πριν την πρόσκρουση του “Helios”

Οι διαβιβάσεις όπως έχουν καταγραφεί από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το μοιραίο αεροπλάνο ερχονται στη δημοσιότητα 14 χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε Ελλάδα και Κύπρο

Τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways, που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό Αττικής, «αναβιώνουν» σε ντοκουμέντο που δημοσιεύει το philenews.

115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος, νεκροί

Το ηχητικό ντοκουμέντο, αποτυπωνει όσα καταγράφηκαν από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου. Ο  τότε Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Σταθόπουλος, ως αρχηγός σχηματισμού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο!

«MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους»

Ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης αναφέρεται σε όσα βίωναν οι πιλότοι των F16 αλλά και για τις πρώτες εικόνες στο σκηνικό της τραγωδίας.