Μύκονος: Συνοδεία Αστυνομικών ο εφοριακός έλεγχος σε γνωστό μπαρ

Ενας ακόμα επεισοδιακός έλεγχος για κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα ξημερώματα σε δημοφιλές μπαρ στη Μύκονο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν τη μη έκδοση 9 αποδείξεων συνολικού ποσού 752 ευρώ, ενω η επιχείρηση ήταν υπότροπη και πριν από έναν μήνα είχε ανασταλεί η λειτουργία της για 48 ώρες,. Σε συνέχεια της επιβολής κυρώσεων προβλέπεται «λουκέτο» για τέσσερις ημέρες. Ωστόσο από την επιχείρηση, το προσωπικό ασφαλείας του μπαρ, δεν τους επέτρεψε να επιδώσουν το υπηρεσιακο σημείωμα βεβαίωσης της παράβασης και τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, και ηταν άμεση η συνδρομή των κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ . Το σημείωμα διαπιστώσεων και η απόφαση αναστολής λειτουργίας θυροκολλήθηκαν από τους ελεγκτές με συνδρομή Αστυνομικων.
Το μπαρ θα κλείσει από την προσεχή Δευτέρα (19/08) καθώς ο ιδιοκτήτης, ως υπότροπος, εντός δύο ημερών δίνεται η δυνατότητα για υποβολή πιθανών ενστάσεων και αντιρρήσεων.

«Λουκέτο» για 48 ώρες για φορολογικές παραβάσεις και σε άλλα δύο μπαρ στο «νησί των ανέμων»

«Λουκέτο» ξανά στο beach bar στο Γαϊδουρονήσι
Από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ σε αιφνιδιαστικό έλεγχο (16/08) σε beach bar στο νησί Χρυσή Λασιθίου (Γαϊδουρονήσι) νότια της Κρήτης διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες, καθώς ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος για «μαϊμού» αποδείξεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Η επιχείρηση φέτος, επαναλειτούργησε με άλλη επωνυμία και ΑΦΜ, και δεν ήταν εφικτό να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή.