Οι διαδικτυακές καταχωρίσεις με FakeNews για τα εμβόλια στον Εισαγγελέα

Αποτελέσματα της έρευνας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις διαδικτυακές καταχωρίσεις με ψευδείς αναφορές για τα εμβόλια

Εντοπίστηκαν στοιχεία για τέσσερις ιστοσελίδες – πρόκειται για τα sites «rumble.com», «ugetube.com», «brighteon.com», και «ellinesithagenis.gr»- και για εξι λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων τέσσερα προφίλ στο Facebook και δύο στο Twitter, για τα οποία διερευνώνται διάπραξη αδικημάτων της διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Μεταξύ άλλων και το ιστολόγιο των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» για τα 10.000 μέλη που συμμετέχουν προέκυψε από έρευνα της ΕΥΠ, ότι η πλειοψηφία τους  άνηκει στην οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Facebook επιχειρείται να εντοπίζουν τους διαχειριστές των ομάδων, ζητώντας και τα στοιχεία τους.

Ενώ αποκαλύφθηκε και απάτη με δικηγόρο ο οποίος στρέφεται κατά των μέτρων και του εμβολίου για τον κορωνοϊό, με ετήσια συνδρομή €15 από τους… ακολούθους του. Και σε αυτήν την περίπτωση έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Απο τη ΔΗΕ, οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος,  ενώ η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Προηγήθηκε η παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.