“Οι άνδρες των ΥΑΤ έχουν πολιτικά πιστεύω, τα οποία δεν εκφράζονται στα καθήκοντά τους”, του Φ.Παγιαύλα|ΑΠΟΨΗ*.

«Η πάγια διαταγή που έχουν οι άνδρες των ΥΑΤ, είναι να προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του Συντάγματος, Ανεξαρτήτως του ποια είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση» αναφέρει μεταξύ αλλων, ο Φωτεινός Παγιαύλας, αντιπροσωπος της ΕΝΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ, ως προσωπική του άποψη στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ένστολου σώματος που υπηρετεί και ο ίδιος.

ΠΟΝΤΙΟΙ_ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ“Αφήνεται να εννοηθεί από τα ΜΜΜ ότι οι άνδρες των ΥΑΤ άφησαν απροστάτευτο τον Κ. Κουμουτσάκο, λόγω του ότι είναι Χρυσαυγίτες και διαφωνούν ιδεολογικά μαζί του. Εάν νομίζει κανείς ότι τα πολιτικά πιστεύω επιρρεάζουν τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των ανδρών της ΥΑΤ, τότε τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:
– είναι γερμανοτσολιάδες και υποστήριξαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, οικομενικές με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, καθώς δεν άφησαν το λαό να εισβάλει μέσα στο κοινοβούλιο τη στιγμή που ψηφίζονταν τα πρώτα μνημόνια
– είναι ή πολύ αριστεροί ή πολύ δεξιοί ή πολύ οικολόγοι και προστατεύουν το κοινοβούλιο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΠ για το τρίτο μνημόνιο
– είναι χρυσαυγίτες και άφησαν απροστάτευτο τον κ. Κουμουτσάκο.
Μάλλον τίποτα απ’ όλα αυτά δε συμβαίνει και ισχύει αυτό που πιστεύουμε όλοι μέσα στην αστυνομική οικογένεια. Οι άνδρες των ΥΑΤ έχουν πολιτικά πιστεύω, τα οποία ΟΜΩΣ δεν εκφράζονται στα καθήκοντά τους. Η πάγια διαταγή που έχουν είναι να προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του Συντάγματος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του ποια είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση. Ας σταματήσει η στερεοτυπική αντιμετώπισή τους και το κόλλημα ταμπελών κατά το δοκούν”.

_____

*του Φωτεινού Παγιαύλα, αντιπρόσωπος ΕΝ.ΑΣ.Υ.Α- ΠΟΑΣΥ

  • Σχόλιος nantiareport: ..προφανώς και τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι κατ επέκταση δεν ενεργούν προανάκριση και δε συμμετέχουν στην ανακριτική διαδικασία.. Οι Δημοσιογράφοι (Αστυνομικοί Συντάκτες), μεταφέρουμε πληροφορίες, εκτιμήσεις, και στοιχεία, από τις πηγές μας –και τις αποδίδουμε- στα ρεποταζ μας, όπως έχουν πορκύψει κατά τη διερεύνση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές- (όπως αντίστοιχα οι Δικαστικοί Συντάκτες, οι Πολιτικοί Συντάκτες, οι Ιατρικοί Συντάκτες κλπ) Όταν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίς του Πολίτη και ο (υπέρ)Υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις τους, αποδίδουν μομφή στην ΥΑΤ (στην προκειμενη περίπτωση), όπως και κατά το παρελθόν για άλλες υπηρεσίες από τους τότε πολιτικούς προϊσταμένους του ένστολου σώματος, περί “σταγονιδίων ΧΑ στις τάξεις της ΕΛΑΣ”, για το οποίο έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων αποφάνθηκε αρνητικά! οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να μεταφέρουν τις δηλώσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, όπως έχουν διατυπωθεί. Ο αναγνώστης, τηλεθεατής, ακροατής, είναι σε θέση να δει, να ακούσει να διαβάσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.. Με μια ψύχραιμη οπτική, των μαρτυριών, των πειστηρίων, και των γεγονότων όπως έχουν καταγραφεί σε εικόνες και στιγμιότυπα, προτίστως οι Αρχές και κατ επέκταση η κοινή γνώμη, είναι σε θέση να βγάλει συμπεράσματα.. και ίσως να είναι όντως πιο επίκαιρο το σχόλιό σας, «ας σταματήσει η στερεοτυπική αντιμετώπιση και οι “ταμπελες” κατά το δοκούν» (και για τους εκπροσώπους του τύπου)..

..άλλωστε, “εδώ είμαστε και κρινομαστε .. όλα και όλοι!”