Οι 22 του “Ρουβίκωνα” συνελήφθησαν για την εισβολή στην ΕΡΤ

Τα μέλη της ομάδας της αντιεξουσιαστικής κίνησης “Ρουβίκωνας” που εισέβαλαν στο στούντιο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων προσήγαγαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν από αναζητήσεις.

image

Στον εισαγγελέα έχουν παραπεμφθεί τα 22 μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν (23/02) στο στούντιο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, στο πλαίσιο επετειακής εκπομπής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΔημόσιαςΤηλεόρασης
Οι 22 συλληφθέντες, εισέβαλαν στην ΕΡΤ με κλειστό μισθωμενο φορτηγάκι. Ο οδηγός κατά την είσοδο στο κτήριο ειχε αναπτυξει ταχύτητα, και από την αντίδραση των Αστυνομικών που είχαν διατεθεί στη φρούρηση του κτηρίου, δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του στα Βριλήσσια.
Σε βάρος τω 22 σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και εξύβριση ενώ σε βάρος του οδηγού περιβλαμβανεται κατηγορία για απόπειρα προκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport