“Όχι” του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή δικασίμου 

Αρνητική απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έλαβε το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου να αναβληθεί η δίκη που είναι σε εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό

Ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής καταδικάσμενος από την πρωτόδικη απόφαση, είχε ζητήσει από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβολή δικασίμου για λόγους υγείας. Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και τη διακοπή της δίκης για τις 28 Σεπτεμβρίου 2022 προκειμένου ο κατηγορούμενος να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Η δίκη στο Εφετείο επαναλήφθηκε σήμερα (26/07) με μόλις τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, να παρακάθονται στο εδώλιο.

Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων νέο πιστοποιητικό από το κέντρο αποκατάστασης Λάρισας με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2022, στο οποίο νοσηλεύεται από τις 6 Ιουνίου 2022 όταν έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο μετά τη νοσηλεία δυο μηνών στη ΜΕΘ, λόγω κορονοϊού. Σε αυτό αναφέρεται ότι η επικοινωνία του «παρουσιάζει έλλειμμα με ήπιες διαταραχές μνήμης» ενώ ο ίδιος κινείται με αμαξίδιο.  Ενω εκφράζεται η εκτίμηση ότι αν δεν προκύψουν άλλα προβλήματα υγείας θα χρειαστούν 3- 4 μήνες επιπλέον νοσηλείας.

«Θέλει να παραστεί στη δίκη.. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί; Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Διακυβεύεται η ζωή, η ελευθερία, η τιμή του… Πώς θα τον υπερασπίσω; Ζητάει το αυτονόητο» ανέφερε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Δημήτρης Παπαδέλης απευθυνόμενος στο Δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του αδυνατεί να διαβάσει την πρωτόδικη απόφαση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.