ΟΑΚΑ: Από νυχτερινό .. πρωινό και Μέτρα Τάξης στον τελικό ΑΕΚ ΠΑΟΚ, για τον Αρχιφύλακα που κατελήφθη να κοιμάται στις κερκίδες

Η διμοιρία του Αστυνομικού που κατελήφθη από το φωτογραφικό φακό να κοιμάται στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στον τελικό Κυπέλου Ελλάδος εργαζόταν νύχτα και κλήθηκε και πάλι “λόγω έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης” να εργαστεί σε Μέτρα Τάξης .

Παρά τις διαβεβαιώσεις για την περιορισμένη πρόσβαση στο χώρο του ΟΑΚΑ μετά την απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στο ΑΕΚ ΠΑΟΚ, και τη διάθεση προσκλήσεων και στις δύο ομάδες για την προσέλευση μελών των οικογενειών τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα, δεν τηρήθηκε καμία από τις δεσμεύσεις και χούλιγκαν κατέλαβαν τις κερκίδες, με τους αρμόδιους φορείς να δηλώνουν ανίκανοι να περιφρουρήσουν τους οπαδούς και να αποφασίζουν τη διεξαγωγή της γιορτής του ποδοσφαίρου, σε άδειο γήπεδο.

Με τα δημοσιεύματα να σχολιάζουν την εικόνα, στη δημιουργία εντυπώσεων, αναπαρήγαγαν φωτογραφικό στιγμιότυπο Α/Φ της ΥΜΕΤ/ΔΑΕΑ στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, ένστολο και με πλήρη εξάρτηση, ο οποίος κατελήφθη από το φωτογραφικό φακό .. να κοιμάται στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr η διμοιρία στην οποία ανήκει ο Αστυνομικός της ΥΜΕΤ, εργαζόταν νυχτερινό (10/05) και σχόλασε στις 06.30πμ της επόμενης, και στις 11.00πμ (11/05) με υπηρεσιακή διαταγή κλήθηκαν και πάλι να διατεθουν σε Μέτρα Τάξης στον Τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, στο ΑΕΚ- ΠΑΟΚ.

Όπως έχουν καταγγείλει και Ενώσεις της περιφέρειας, Αστυνομικοί από Υπηρεσίες της επαρχίας (μεταξύ των οποίων της ΔΑ Βοιωτίας) ξεκίνησαν τα ξημερώματα από τις περιοχές που υπηρετούν για να μετάβουν σε ενισχυτική Μέτρων Τάξης της ΕΛΑΣ στο ΟΑΚΑ, να εργαστούν μέχρι τη λήξη του αγώνα – με ότι προηγηθεί και ακολουθήσει- και στη συνέχεια να επιστρέψουν και πάλι στους Νομούς τους, για να εργαστούν στον προγραμματισμό των υπηρεσιακών αναγκών της Υπηρεσίας τους.

Οπως επισημαίνουν Αστυνομικοί στο NantiaReport.gr έχουν κατ επανάληψη προς τους ανωτέρους και την υπηρεσία τους, υποβάλει αναφορές για καταστρατήγηση των ωρών εργασίας των ενστόλων, με την Υπηρεσιακή επίκληση σε “έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες” και βρίσκονται Αστυνομικόι από τις ίδιες πάντα υπηρεσίες να εργάζονται πέραν το 8αώρου και πριν την παρέλευσή του μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους από την προηγούμενη, χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα.

Θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο την ηγεσία και τους Διοικητές των Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ οι χρόνοι εργασίας και οι “οφειλόμενες” Ημερήσιες Αναπαύσεις του ένστολου προσωπικού που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 20ημέρες κατά περίπτωση.