Ο Υποστράτηγος έσωσε την παρουσίαση στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και.. ο Αρχηγός στη γωνία

Τον Αρχηγό στη γωνία και τον Υποστράτηγο στην κεντρική θέση του πάνελ, επέλεξε η “επικοινωνία” του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την επίσημη ενημέρωση των Δημοσιογράφων, για τον εντοπισμό φυτείας στον Όλυμπο

Η αλλαγή στην επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο εξάμηνο είναι εμφανής και έκδηλα επιλεκτική ως προς τους αποδέκτες της ενημέρωσης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση της ηγεσίας, πριν από είκοσι (20) ημερες να αντικατασταθούν οι δύο εκπρόσωποι τύπου και ανατέθηκαν τα καθήκοντα στη νέα Εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Στις καινοτομίες που έχει επιβάλλει η νέα επικοινωνιακή διαχείριση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι και η απόφαση η συνέντευξη τύπου να διεξαχθεί στο Μέγαρο της Κατεχάκη, αντί στην έδρα της Υπηρεσίας στη ΓΑΔΠ Θεσσαλίας στη Λάρισα, για την εκρίζωση της μεγάλης φυτείας στον Όλυμπο.

Ξημερώματα οι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης- ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας Χρήστος Καλούσιος, ο Διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας Βάιος Γάτσιος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Πέτρος Παπαδημητρίου, υπο την εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριου Μαντζιώκα, μετέβησαν στο Μέγαρο της Κατεχάκη, για την προγραμματισμένη (21/09-10.00) Συνέντευξη τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες.

Η συνέντευξη τύπου είχε ομαλή έκβαση, καθώς ο Υποστράτηγος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήταν “μαθημένος” από άλλες εποχές της ΕΛ.ΑΣ όταν είχε διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πριν επιλέξει να μετακινηθεί στη γενέτειρα του, τη Λάρισα. Άλλωστε ο ίδιος είχε εμπειρία με τη διαχείριση των Δημοσιογράφων ονομαστικά και σε εποχές που το ρεπορτάζ ήταν ουσιαστικό και με περιεχόμενο.

Με ευχέρεια λόγου και αποφεύγοντα τα λεκτικά ατοπήματα της καθαρεύουσας που κατ επίφαση χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά έγγραφα ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ κατάφερε να μιλήσει κατανοητά προς τον πολίτη, και να ανταποκριθεί στις “άβολες” ερωτήσεις των διαπιστευμένων συντακτών. Όσο για την ανάγνωση του γραμμένου Δελτίου τύπου που διαμοιράστηκε στη συνέχεια, από την εκτελούσα χρέη Εκπροσώπου στην επίσημη πρώτη της παρουσίαση (είχε προηγηθεί και η παρουσίαση εθιμοτυπικής εκδήλωσης) ήταν υπηρεσιακή υποχρέωση.

Ως NantiaReport.gr και προγενέστερα, έχουμε παραβρεθεί σε Συνεντεύξεις Τύπου και επίσημες παρουσιάσεις, με την πολιτική και φυσική ηγεσία του ΠΡΟΠΟ και της ΕΛΑΣ. Ωστόσο η “προτυπία” με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ στο βαθμό του Αντιστρατήγου στη γωνία και του Υποστρατήγου Περιφερειακή Γενικής στην κεντρική θέση του πάνελ, και με την παρουσία Εκπροσώπου Τύπου, μόνο εσφαλμένη διαχείριση και συντονισμό από πλευράς του αρμόδιου για την επικοινωνία και την “εικόνα” της ΕΛΑΣ αναδεικνύει.

Σε ερώτηση που τέθηκε από το NantiaReport.gr για το αν αυτή η επιλογή της Συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα μετά και τις πρόσφατες αλλαγές σηματοδοτεί νέα δεδομένα στην επικοινωνιακή διαχείρισης της αστυνομικής ενημέρωσης, η απάντηση με “υπόδειξη ” που λάβαμε, ήταν ότι «η απόφαση ελήφθη σε ανάδειξη των υπηρετούντων και της Υπηρεσίας τους».

Ίδωμεν.

NantiaReport.gr Κρατάμε το θετικό, την αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των Αστυνομικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας, από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, σε μια επιχείρηση με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που ανέδειξε το έργο και την ανταπόκριση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.