Ο "Υπαξιωματικός του ΠΝ", η νεαρή "σκιτσογράφος" και η απόδραση της ΣπΦ.

Με το Χριστόδουλο Ξηρό να έχει παραπεμφθεί στον Ανακριτή με την άσκηση ΠΔ σε βάρος του για ένταξη και συμμετοχή σε ΤΟ παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, και παεαβιαση ΠΟ για την απόδραση από τις Φυλακές, έρευνες του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου συνεχίζονται στον εντοπισμό των συνεργών και τις συλλήψεις όσων βοήθησαν τον κατάδικο τρομοκράτη.

image

Τους συνεργούς-τουλάχιστον δύο”γνωστά” άτομα- του Χριστόδουλου Ξηρού, αναζητά η Αντιτρομοκρατική. Τα άτομα αυτά αν και δεν κατ ονομάζονται- Αστυνομικές πηγές- αναφέρουν ότι γνωρίζουν τα στοιχεία ταυτότητας τους και περιλαμβάνονται στη δικογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Καταθέσεις οσών από τον περασμένο Ιούνιο, ήρθαν σε επαφή με τον κατάδικο τρομοκράτη και την “υποστηρικτική” του ομάδα περιλαμβάνονται στη -νεα- δικογραφία σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Ο “Θεοχάρης”, ο ψηλός Υπαξιωματικός του ΠΝ, που επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στην Ανάβυσσο, στα τέλη του περασμένου Μαΐου, εμφανίστηκε κι ενοικίασε προς 250ευρω το οίκημα, χωρίς μισθωτηριο συμβόλαιο. Το ΔΑΤ με το οποίο έγινε η ενοικίαση του οικήματα, διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει υφαρπαγή των στοιχείων του νόμιμου κατόχου. Σε αντίθεση με την Ελένη ΜΕΛΑΝΗ, την κάτοχο του ΔΑΤ το οποίο εντοπίσθηκε στο σπίτι της Αναβύσσου, της οποίας τα στοιχεία είχαν υφαρπάξει και χρησιμοποίησαν, οι δραστες είχαν επικολλήσει φωτογραφία της γυναίκας την οποία αναζητούν οι Αρχές, με υφαρπαγή του αριθμού ΔΑΤ γυναίκας οι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, κατήρτισαν πλαστό ΔΑΤ, με το οποίο ενοικίασαν το οίκημα της Αναβύσσου.

Όπως υποστήριξε στον ιδιοκτήτη, ο “Νικόλας”, φίλος του εργατοτεχνίτης, θα πήγαινε στο σπίτι, για να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης. Στην κατάθεσή του, αναγνωρίζει τον “Νικόλα” στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού, του “Μανώλη” της 17Ν, ο οποίος για τη γειτονιά, ήταν “ο καθηγητής από την Καστοριά που επέλεξε την Αθήνα, για να ηρεμήσει”.

Η πληροφορία στο Αντιτρομοκρατικο επιτελείο, οδήγησε τους Αστυνομικούς στο σπίτι της Αναβύσσου και τέθηκε υπό διακριτική εποπτεία, έως και το μεσημέρι του Σαββάτου (03/01-14.30).

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο, η νεαρή γυναίκα την οποία είχαν διακρίνει να κινείται μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό, προσδιορίζεται σε “γνωστό” πρόσωπο και στην οποία αποδίδεται εμπλοκή με τα μέλη της ΣπΦ. Στη νεαρή γυναίκα αποδίδεται η σχεδίαση των σκαριφημάτων που εντοπίσθηκαν στο σπίτι στην Ανάβυσσο. Σε σκαρίφημα το οποίο έχει εντοπισθεί μέσα στο σπίτι υπάρχει αποτύπωση της ευρύτερης περιοχής και των καταστημάτων στη διαδρομή για τις φυλακές Κορυδαλλού,τα οποία διαθέτουν κάμερες ενώ έχουν επισημανθεί οι διαδρομές διαφυγής.

Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, έχουν ερευνήσει σχολαστικά την περίμετρο του Κορυδαλλού, για να εντοπίσουν τα τρία βαν που θα χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού,για την απόδραση των κατάδικων τρομοκρατών της ΣπΦ με την κωδική ονομασία “Γοργοποταμος” όπως την ανέφεραν μεταξύ τους οι τρομοκράτες με τους συνειρμούς να παραπέμπουν στη σημειολογία του χτυπήματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι δραστες θα στάθμευαν το όχημα με τα όπλα σε μικρή απόσταση από την Α πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ώστε οι δραπέτης μετά την τρομοκρατική επίθεση, θα επέβαιναν στο όχημα ως μέσο διαφυγής.

Από τη βαλλιστική εξέταση στο όπλο που έφερε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά τη σύλληψήτου, βρέθηκε “καθαρό” από ενέργειας. Αναμένεται η εξέταση των 8kalashnikov, και ο έλεγχος των αντιαρματικών όλμων που εντοπίσθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου με προτεραιότητα τα δύο kalashnikov με σκοπευτικά, στο ενδεχόμενο να είναι τα όλα που χρησιμοποιηθηκαν στην προσφατη επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport