Ο Ρουβίκωνας “αναβαθμίζεται”.. και επιβάλλει Διοικητές- Ο Προϊστάμενος της Κρατικής.. στη Φρουρά της Βουλής

Ο Ρουβίκωνας “αλωνίζει” και “επιβάλλει” Διοικητές στην Κρατική.. με τον μέχρι πρότινος Προϊστάμενο της Κρατικής Ασφαλειας να μετακινείται στη.. Φρουρά της Βουλής.

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» αναβαθμίζει ποιοτικά και επιχειρησιακά τη δράση της. Στοχεύσεις κατά πρόσωπο και ως αυτόκλητοι σωτήρες ενεργούν καταδρομικές ενέργειες “στην προστασία του κοινωνικού συνόλου”, όπως διακηρύττουν στα κείμενά τους.

Η Ελληνική Αστυνομία πρόσφατα είχε τις τακτικές Κρίσεις για τους Αξιωματικούς της. Μετακινήσεις και αποστρατείες, προσφυγές και Απορριπτικές στα αιτήματα Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ συνθέτουν την ακολουθία της διαδικασίας.

Ωστόσο οι συνεχείς μετακινήσεις Διοικητών και Προϊσταμένων επιτρέπουν στις συλλογικότητες και τις οργανωμένες ομάδες να “κερδίζουν χρόνο” ενεργώντας καταδρομικά. Στις πρόσφατες Κρίσει, ωστόσο, μεταξύ άλλων- και ο Προϊστάμενος της Κρατικής Ασφαλειας, μετακινήθηκε στη Φρουρά της Βουλής.

Η μετακίνηση του χαρακτηρίζεται  από Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ως πρόκληση, καθώς στο παρελθόν Αξιωματικοί τη Υπηρεσία οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικα το Ρουβίκωνα, έλαβαν  δυσμενή μετάθεση η τέθηκαν σε αποστρατεία, κάτι που δεν ίσχυσε στις Κρίσεις του Φεβρουαρίου (2019). Ενδεικτική η μετακίνηση τμηματάρχη της Κρατικής Βασίλη Μπερτάνου στο ΑΤ Μοσχάτου, και του πρώην Διοικητή της Κρατικής Ασφαλείας, στους οποίους είχε αποδοθεί η  αποστρατεία σε “αναποτελεσματικότητα”, στην αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα.

Στην Κρατική Ασφάλεια, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Μιλτιάδης Σιαφας, σε πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου.