Ο “μουστάκιας” της Κόνωνος και του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά- Τροχονόμος ε.α Γιάννης Σακαγιάννης

Για τους κατοίκους του Πειραιά, η μορφή του μουστακαλή Τροχονόμου στην οδό Κόνωνος και το Δημοτικό Θέατρο, να φωνάζει “Φύγαμε πάμε!” και να σφυρίζει με το στόμα, με την κυκλοφορία στο λιμάνι ακόμα και σε ώρα αιχμής, ήταν σε ροή κίνησης

Ο Γιάννης Σακαγιάννης γεννήθηκε το 1953 στην Εύβοια. Ήταν ο μικρότερος από τα 4 παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας. Το 1971 αποφάσισε να μπαρκάρει. Ταξίδεψε για 6 μήνες, αλλά δεν του άρεσε. Το 1976 μπήκε στην Ασφάλεια και το 1978 στην Τροχαία. Το 1979 τοποθετήθηκε στη διασταύρωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου έμεινε για 14 χρόνια. Το 1981 παντρεύτηκε τη Δήμητρα. Το 1983 γεννήθηκε η κόρη τους και το 1987 ο γιος τους. Δυστυχώς δεν τους έβλεπε πολύ γιατί έλειπε πολλές ώρες λόγω δουλειάς.

Η διασταύρωση ήταν το δεύτερο σπίτι του. Εκεί έκαναν Ανάσταση με τις λαμπάδες, εκεί του είπαν, πολύ αργότερα, ότι η κόρη του γεννάει. Το 1993 μεταφέρθηκε στη διασταύρωση της Κόνωνος, όπου παρέμεινε για άλλα 14 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. Όλοι οι κάτοικοι του Πειραιά τον ήξεραν με το μικρό του όνομα. Είχε το προσωνύμιο «ο μουστάκιας» του Πειραιά και το χαρακτηριστικό του ήταν το πολύ δυνατό του σφύριγμα.

Στην εκπομπή (19/04 2021) της Μαριάννας Τουμαζάτου ”Η φωτογραφία της ζωής μου” στον ΑΝΤ1, ο ε.α Τροχονόμος του Πειραιά, Γιάννης Σακαγιάννης, θυμήθηκε εκείνες της ημέρες που φώναζε ”Φύγαμε πάμε!” και σφύριζε με το στόμα!