Ο κοσμικός επιχειρηματίας “πληροφοριοδότης” της “Μαφίας των Ρομά”

Ο “μπον βιβερ” όπως αναφέρεται στους.. κοσμικούς κυκλους, συνελήφθη ως συνεργός της “Μαφίας των Ρομά” που λήστευε και πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε οικίες ευκατάστατων και επωνύμων.

Ο ρόλος του Αλέξανδρου Αγγλούπα, στη “Μαφία των Ρομά”, δεν έχει διακριβωθεί ακόμη απολύτως. Ωστόσο, φέρεται να παρείχε πληροφορίες για τους επώνυμους, την οικονομική τους κατάσταση και τον τροπο ζωής τους, ενώ λειτουργούσε και ως κλεπταποδόχος.

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα. Φιγουράριζε στις κοσμικές στήλες των περιοδικών. Ως γιος ιδιοκτήτη γνωστών εταιριών γυναικείας ένδυσης, κυκλοφορούσε με εντυπωσιακές γυναίκες. Και κυκλοφορούσε οπλισμένος, ο ίδιος δικαιολογεί την οπλοφορία επικαλούμενος «την αύξηση της εγκληματικότητας».

Αγγλούπας

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε απασχολήσει παλαιότερα (04 Νοεμβρίου 2011) σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας. Εσπευσμένα η Γωγώ Φαρμάκη ειχε διακομίσθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΙΤΣ με ακατάσχετη αιμορραγία στην αριστερή βουβωνική χώρα. Έφερε τραύμα από βολίδα όπλου του επιχειρηματία και συντρόφου της αδερφής της, Αλέξανδρου Αγγλούπα, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε «κατά λάθος», όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τόσο η αδελφή της Όλγας Φαρμάκη όσο και ο σύντροφός της και κάτοχος του όπλου. «Πήγα να βγάλω από το σακάκι μου το πιστόλι που κατείχα νόμιμα και αυτό εκπυρσοκρότησε», είχε υποστηρίξει ο επιχειρηματίας. Στην κατάθεσή της η Γωγώ Φαρμάκη υποστήριξε οτι ο επιχειρηματίας δεν την πυροβόλησε κατα λάθος καθώς ειχε προηγηθεί εντονος καυγάς, με την υπόθεση να ανατίθεται στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Όταν είχε συλληφθεί, κατείχε ένα εξαιρετικά μεγάλο χρηματικό ποσό.