“Ο δρόμος προς το Αστυνομικό Τμήμα κλείνει κάθε απόγευμα, ιδιωτικός δρόμος είναι;”

Την κατάσταση που παρουσιάζουν Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής κατά της νυχτερινές ώρες, καταγγέλλει πολίτης καθώς αιφνιδιάστηκε από τη διαπίστωση ότι ο δρόμος μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, κλείνει μετά τη δύση του ηλίου για τους οδηγούς

«Ο δρόμος προς το Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς κλείνει κάθε απόγευμα. Ιδιωτικός δρόμος είναι;» διερωτάται πολίτης, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του βόρειου τομέα της Αττικής, καθώς διαπίστωσε ότι μετά τη δύση του ηλίου κάθε απόγευμα, η κυκλοφορίας στην οδό Όθωνος στην Κηφισιά, εξωτερικά της Αστυνομικής Υπηρεσίας .. διακόπτεται και με πλαστικά στηθαία οδικής σήμανσης, απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων επί της οδού.

Τα ρεπορταζ του NantiaReport.gr έχουν αναδείξει κατ’ επάλειψη το πρόβλημα που έχει προκύψει, σε πολλά Αστυνομικά τμήματα της Αττικής- Ομόνοιας, Κυψέλης (ΥΑΔΑ), Αγίου Παντελεήμονα, Εξαρχείων, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Καισαριανής, Ζωγράφου, Αγίας Παρασκευής, Εκάλης κ.α. (ενδέχεται για κάποια να έχει αλλάξει η κατάσταση ωστόσο έχουν βρεθεί σε αποκλεισμό διέλευσης κάποια στιγμή σε πρόσφατο χρόνο) τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, η κατάσταση επιδεινώθηκε τον τελευταίο ένα χρόνο, καθώς το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ διατίθεται σε ελέγχους covid και οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό αυξήθηκαν. Με εσωτερική διαταγή προς του Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε έδρες υπηρεσιών που έχουν σημειωθεί καταδρομικές επιθέσεις, ή έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλής επικινδυνότητας, μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι την επόμενη πρωινή, τοποθετούνται πλαστικά στηθαία οδικής σήμανσης, και απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων στις οδούς εξωτερικά των Αστυνομικών Τμημάτων, για λόγους ασφαλείας. Σε αυτή την κατάσταση προστέθηκε και η οδός Όθωνος στην Κηφισιά, στο ύψος του 94 της οποίας στεγάζεται το ΑΤ και ΤΑ Κηφισιάς.

Όπως επισημαίνουν υπηρετούντες σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, στο NantiaReport.gr τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας είναι αποδυναμωμένα σε ποσοστό άνω του 60% επί του συνόλου του προσωπικού τους, ενώ οι αστυνομικοί διατίθενται σε πάρεργα και καθήκοντα φρούρησης άλλων περιοχών ή σε κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Πολλά από τα Τμήματα Ασφαλείας της Αθήνας… κλείνουν τις νυχτερινές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ εν λειτουργία είναι μόνο το 30% έως 50% των υπηρεσιακών οχημάτων τους. Ενώ τον τελευταίο χρόνο εφαρμόζεται επιπλέον μια .. “πρωτοτυπία” για Αστυνομικές Υπηρεσίες του κέντρου της Αθήνας, καθώς το ένστολο προσωπικό δεν επαρκεί, τα βράδια είναι σε κατάσταση “ΚΛΕΙΣΤΟΝ” (!) για του πολίτες καθώς δεν επαρκεί το ένστολο προσωπικό για να βγουν οι υπηρεσίες.

Χαρακτηριστική (και πρόσφατη) διαπίστωση, το Τμήμα Παγκρατίου. Όπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr πηγές ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης να περιοριστεί η διάθεση προσωπικού που διαρκώς ζητείται από τις Διευθύνσεις, τη ΓΑΔΑ και τη ΔΑΑ σε ενισχυτικές για “κλιμάκια ελέγχου covid” και Μέτρα Τάξης, επίσης φυλάξεις και στατικές των Επισήμων, καθώς δεν επαρκεί το ένστολο προσωπικό που διαθέτει για τις βάρδιες, η Αστυνομική Υπηρεσία  το βράδυ .. κλείνει για τους πολίτες (!) Ενώ σε μια άλλη περίπτωση (06/01), λόγω του αυξημένου αριθμού νοσούντων από την “Ομικρον”, με υπηρεσιακή εντολή της Διεύθυνσης, Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με οργανική στο Τμήμα της Ραφήνας διατάχθηκε “σε κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών” με μετακίνηση σε απόσταση 27,052 χλμ., από την έδρα του, να εκτελέσει υπηρεσία στο Τμήμα Ομόνοιας (!), καθώς δεν επαρκούσε το ένστολο προσωπικό της Υπηρεσίας για βραδινή βάρδια Αξιωματικού Υπηρεσίας.