«Ο Χιονοπυροσβέστης», παιδική πρωτοχρονιάτικη ιστορία

«Ο Χιονοπυροσβέστης» εξιστορεί σε μια παιδική πρωτοχρονιάτικη ιστορία, γραμμένη αρχικά πάνω στο χιόνι, το “σμίξιμο” του νερού και της φωτιάς. Πρόκειται για το παιδικό βιβλίο που υπογράφει ο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής.

image“Πρόκειται, για την αέναη διεργασία στο σμίξιμο του νερού και της φωτιάς, σε μια παιδική πρωτοχρονιάτικη ιστορία” ανεφερε ο συγγραφέας του παιδικου παραμυθιού, Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Τζοΐτης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του.
Η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχου Αθανάσιου Τζοΐτη, έγινε στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας και ομιλητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Ξυθάλη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Ιωάννης Σταμούλης.
«Μέσα από το παιδικό αυτό βιβλίο αναδεικνύονται σπουδαίες έννοιες όπως είναι ο εθελοντισμός και ο αλτρουισμός» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, και εξήρε τη στενή συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τον Αθ.Τζοΐτη, τονίζοντας στις αρετές του το ότι συνδυάζει το λειτούργημα του πυροσβέστη με την αγνότητα των παιδικών ψυχών όπου και απευθύνεται το συγκεκριμένο βιβλίο.
Στην παιδαγωγική αξία των παραμυθιών και των παιδικών βιβλίων για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αναφέρθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Ξυθάλη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport