“Ο Αστυνομικός στην υποδοχή είναι ευγενέστατος, είναι ο Γιάννης, «κάνουμε τη δουλεία μας κύριε»- Μπράβο στα παιδιά της Ε.Α.” 

Με μια προσωπική δημόσια παράθεση του, όταν βρέθηκε σε Αστυνομική Υπηρεσία της Νοτιοανατολικής Αττικής, ο συγγραφέας των μπεστ σέλλερ, «Το Δώρο» Στέφανος  Ξενάκης θέλησε να απευθύνει δημόσια «Μπράβο, στα παιδια της Ε.Α.»

Ο Στέφανος  Ξενάκης παραθέτει την προσωπική του εμπειρία, «Αναμονή στην Υπηρεσία Έκδοσης Διαβατηρίων (Άνω Γλυφάδα) Έχει ουρά. Ο Αστυνομικός στην υποδοχή είναι Ευγενέστατος. Εξυπηρετεί, δίνει οδηγίες μας προτείνει να κάτσουμε μέσα για να μην κρυώνουμε. Είναι έξω απο το κουβούκλιο όλη την ώρα. Σε κάποιον έχει τελειώσει η μπαταρία του κινητού και δεν μπορεί να εμφανίσει το πιστοποιητικό. Του δίνει φορτιστή για να το φορτίσει. Το όνομά του είναι Γιάννης και είναι Υποδειγματικός. Τον ρωτάω εάν μπορώ να τον βγάλω φωτο για να κάνω ανάρτηση. Αρνείται ευγενικά: «κάνουμε τη δουλεία μας κύριε». Χαμογελάει ευγενικά. Μπράβο στα παιδιά της Ε.Α. 

Τα περισσότερα νέα παιδιά είναι ευγενέστατα σε πείσμα παλαιωμένων και προσβλητικών πεποιθήσεων για το συγκεκριμένο επάγγελμα».

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση τής βιωματικής του παράθεση, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σχολίασε στην ανάρτηση του βραβευμένου συγγραφέα, «Σας ευχαριστούμε κ.Στέφανε Ξενάκη, εκ μέρους ολόκληρης της αστυνομικής οικογένειας. Εργαζόμαστε καθημερινά δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών, σε κάθε γειτονιά σε ολόκληρη τη χώρα