Ο Αστυνομικός “στόχος” και “στατιστική αποτύπωση” και ..σπάνια “σύννομος”

Έντονη ενόχληση εχει προκαλέσει στους Αστυνομικούς της ΥΑΤ η κλήτευση σε εξηγήσεις, για ένστολο, με αφορμή φωτογραφική απεικόνιση του και καταγγελίες αντιεξουσιαστών, καθώς έφερε ραμμένη στη στολή του … “Power bank” (πολυφορτιστή)

Οι Αστυνομικοί της ΥΑΤ (και από άλλες επιχειρησιακές υπηρεσίες) εκφράζονται έντονα ενοχλημένοι, για την απόφαση των Ανωτάτων Αξιωματικών της ΓΑΔΑ να καλέσουν σε “ανωμοτί” εξήγηση το συνάδελφο τους, με αφορμή  “για ακόμα μια φορά από τους ίδιους χώρους που καταγράφουν, στοχοποιούν και δημοσιοποιούν φωτογραφίες και ονόματα συναδέλφων.. γιατί κάνουν τη δουλειά τους ” σχολιάζει Αστυνομικός της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Ταξης, στο nantiareport.gr.

 

“Τόσο ηλίθιοι και οι μεν που βλέπουν κάμερες και άσχετοι οι δε… Δικοί μας που θα ξεκινήσουν ΕΔΕ….σιγουρακι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα power bank…. Και ελληνιστη.. εξωτερική μονάδα φορτισης ……
Αλλά και μια ερώτηση γιατί αυτοί που συνέχεια τραβάνε πρόσωπα συναδέλφων, σταμπαροντας και απειλώντας τους φοβούνται μην τυχόν καταγράφουν; έ;”, αναφέρει Αστυνομικός με αφορμή την έκταση που έλαβε το θέμα “φορτιστή”.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, επεσήμανε ωστόσο, ότι, “Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και άσκοπων διαδικασιών,θεωρείται σκόπιμο να λαμβάνουν μέτρα τσιτσιδοι”…

Ενω, θέμα προς προβληματισμό παραθέτει ένας ακόμα Αστυνομικός, “…ποιοι ήταν πολίτες σε προσωπικές τους στιγμές (?)… ο Νόμο περί προσωπικών δεδομένων, είναι σαφής. Γιατί οι Αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, μπορεί, να καταγράφονται στοχοποιούνται αναφέρονται ονομαστικά, φωτογραφιζονται και τα στοιχεία τους να δημοσιοποιουνται σε ιστότοπους, και οταν υπαρχει υλικό καταγραφής στην τελεση αξιοποινων πράξεων και αυτό αποτελει πειστήριο, τότε είμαι παράνομο!? Δύο μέτρα και δύο σταθμά!? Ας αφήσουνε τον Αστυνομικό να κάνει όσα ο Νόμος προβλέπει και τις κρίσεις από την ασφάλεια της τηλεόρασης και του γραφείου, γιατί η Αστυνόμευση γίνεται στο δρόμο και όχι στα χαρτιά “…

Αν και επιχειρήθηκε από συγκεκριμένους “χώρους” και στη συνέχεια από ψευδώνυμους ανώνυμους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα να διαστρευλωθει η πραγματικότητα, όπως διακριβώθηκε από τους ενεργουντες την έρευνα Αξιωματικούς, η … “κάμερα”, ήταν ένας απλός φορτιστής (power bank), με την αγανάκτηση στις τάξεις των Αστυνομικών, για τη μεταχείριση από την ηγεσία του συναδελφου τους να εκφράζεται έντονα.

________

* Στο nantiareport.gr γίναμε αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία καταγράφεται η έντονη όχληση κυρίως Αστυνομικών Μαχιμων Υπηρεσιών, στα οποία επισημαίνεται ότι …”οι τακτικές της ηγεσιας του Σώματος, θέτουν το ένστολο προσωπικό, υπό έλεγχο -ΠΔΕ/ ΕΔΕ κλπ- με μια καταγγελία  (από συγκεκριμένους χώρους) η οποία καταφανώς έχει στόχο την προσβολή του ενστόλου και τη στοχοποίησή του, με βάση τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ σε περίπτωση που ο Αστυνομικός βρίσκεται θύμα αξιόποινων συμπεριφορών καταγράφεται ως στατιστική αποτύπωση στα πληροφοριακά δελτία των Υπηρεσιών”.