“Όταν τα ΜΜΕ ζητούσαν να γίνει μια… κανονική παρουσίαση της υπόθεσης, μας λέγατε για «άλλου είδους αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε σχέση με το παρελθόν». Αυτή είναι η διαφορετικότητα;”

Με αφορμή τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν το εσωτερικό της γιάφκας της Αλίμου αλλα και τα σημεία όπου είχε κρύψει όπλα η Πόλα Ρούπα, στο σπίτι της στην Ηλιούπολη, κείμενο του Παναγιώτη Μπούσιου.

“Θέλω να πω πολλά «μπράβο» στους συναδέλφους Θάνο Σωτήρη και Μίνα Καραμήτρου για τις φωτογραφίες που εξασφάλισαν και δημοσίευσαν στην εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και στο www.cnn.gr. Πρόκειται για φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν το εσωτερικό της γιάφκας της Αλίμου αλλα και τα σημεία όπου είχε κρύψει όπλα η Πόλα Ρούπα, στο σπίτι της στην Ηλιούπολη.

Έκαναν αυτό που έπρεπε, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για μια πολύ σοβαρή υπόθεση όπως είναι η τρομοκρατία.

Χάρηκα λοιπόν τρεις φορές… Μια για τον Θάνο, μια για την Μίνα και μια για την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Ο «Θάνος» και η «Μίνα» έκαναν αυτό που δεν έκανε το Υπουργείο και το Αρχηγείο αλλα φρόντισαν να το διαρρεύσουν. Γιατί ας μην εχει κανείς καμία αμφιβολία…

Το Υπουργείο και το Αρχηγείο έδωσαν το «οκ» να δοθούν οι φωτογραφίες. Καμία άρνηση τους δεν μπορεί να γίνει πιστευτή γιατί διαφορετικά θα είχαν διατάξει ΕΔΕ, έρευνες, προκαταρκτικές και ένα σωρό άλλες διαδικασίες ώστε να βρεθει η διαρροή. Δεν το έκαναν γιατί έχουν… λερωμένη την φωλιά τους.

Επίσης, μην επικαλεστείτε ότι η διαρροή μπορεί να έγινε από τους δικηγόρους και την δικογραφία που έχουν πάρει στα χέρια τους γιατί θα εκτεθείτε…

Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους συναδέλφους που έκαναν 1000% καλά την δουλειά τους.

Αλήθεια, κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ, τι έχετε να πείτε για την δημοσίευση των φωτογραφιών; Ξέρετε κάτι; Θα ζητήσετε παραιτήσεις; Είστε εξαγριωμένοι; Σκεφτήκατε τι λένε οι αστυνομικοί της ΔΑΕΕΒ και της ΔΕΕ όταν είδαν τις φωτογραφίες; Όταν τα ΜΜΕ ζητούσαν να δοθούν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα ή να γίνει μια… κανονική παρουσίαση της υπόθεσης, μας λέγατε για «άλλου είδους αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε σχέση με το παρελθόν». Αυτή είναι η διαφορετικότητα; Συγγνώμη, αλλα προσωπικά δεν την κατάλαβα.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι μια και χωρίς περιστροφές. Την λέω δημοσίως για όσους δεν είναι μυημένοι… Η εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» έπρεπε να εχει δυνατά θέματα στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας και το cnn.gr ήθελε να δώσει μια δημοσιογραφική «απάντηση». Έκαναν πάρα πολύ καλά. Εσείς, ξεχάσατε την «άλλου είδους αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε σχέση με το παρελθόν» και παίξατε αυτό το παιχνίδι, αδιαφορώντας για την ενημέρωση όλης της κοινής γνώμης. Έχετε διαφορετική άποψη; Αν ναι, περιμένουμε την «απομάκρυνση επικεφαλής υπηρεσιών μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» όπως έχετε κάνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις στις οποίες δεν έχετε «βάλει το χεράκι σας».

Υ.Γ Συνάδελφοι, μπράβο για μια ακόμα φορά και σας προ(σ)καλώ αν έχετε και άλλες φωτο να τις δημοσιεύσετε ΑΜΕΣΑ”.

Παναγιώτης Μπούσιος – δημοσιογράφος Star Channel

_________

* bloko.gr