“Ο Άρης Βελουχιώτης… και ο Παλαιοκώστας”

Ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός για την Αστυνομία, που ακούει στο όνομα Βασίλης Παλαιοκώστας από χθες κατηγορείται και επίσημα από τις Αρχές και την Αντιτρομοκρατική, για τρομοκρατική δράση

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Λίγα λεπτά πριν τις 20.00 το βράδυ. Στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επί της Λεωφόρου Π. Κανελλοπούλου 4, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο γραφείο του Υπασπιστή του Υπουργού, σημειώνεται έκρηξη. Ο 52χρονος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης είναι το θύμα της βομβιστικής ενέργειας.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του, μέσα στα χαλάσματα, εντοπίζει τη σωρό του Υπασπιστή του. Ο θάνατος του υπασπιστή επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ενημερώνει τον Πρωθυπουργό. Συγκλονισμένος, σε δήλωσή του αναφέρει “Έχασα ένα φίλο, έναν πολύτιμο συνεργάτη και πατέρα δύο παιδιών. Αυτοί που τον δολοφόνησαν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ενάντια στην τρομοκρατία” συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε, ότι η φονική βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του.

Το δέμα-βόμβα είχε σταλεί στο Πολιτικό Γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κολωνάκι. Συνεργάτες του Υπουργού, είχαν μεταφέρει την Αλληλογραφία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Λεωφόρο Κατεχάκη, και χωρίς να ελεγχθεί από κανέναν, έφτασαν στον προθάλαμο του γραφείου του Υπουργού. Την αλληλογραφία παρέλαβε στο γραφείο του ο Υπασπιστής του Υπουργού, και ήταν αυτός που άνοιξε το φάκελο…

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Στα γραφεία της «Ε» παραλαμβάνουν φάκελο, το περιεχόμενο του οποίου απευθυνόταν στο δ/ντη της εφημερίδας. Η αλληλογραφία φτάνει στην εφημερίδα στις 10.30 το πρωί, με το σάκο του ταχυδρομείου. Το φάκελο ανοίγει η γραμματέας του δ/ντη, και όπως διαπιστώνεται, ο φάκελος είχε επικολλημένα μόνο δύο γραμματόσημα, ενώ δεν έφερε σφραγίδα ταχυδρομείου.

Ως αποστολέας του φακέλου, αναγραφόταν το όνομα «Θανάσης Κλάρας» (σ.σ. το όνομα του «καπετάν» Άρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση αποστολής «Αγωνιστών 40, Αθήνα». Στο κλείσιμο του λευκού μικρού μεγέθους φακέλου, ήταν εκτυπωμένο ένα κόκκινο αστέρι.

Τέσσερις σελίδες μεγέθους Α4, εσωκλειόταν στο φάκελο, ενώ στην τελευταία σελίδα, υπήρχε εκτυπωμένο αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου. Η επιστολή έκλεινε στο υποσέλιδο, «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα», ενώ με τη φράση του Ρ.Φεραίου, «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. Αγώνας μέχρι τη νίκη» έδινε υποσχέσεις για επανεμφάνιση στο μέλλον.

Στο πρώτο μέρος της επιστολής, ο επιστολογράφος, αναλύει το επιχειρησιακό σκέλος της αποστολής της βόμβας- παγίδα ώστε να προωθηθεί ο φάκελος στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σημείωμα-παγίδα, που αποτέλεσε το «δόλωμα», για τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου να μην ανοίξουν το εσωτερικό ντοσιέ και να τον προωθήσουν κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο. Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στις εξελίξεις της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής πραγματικότητας ενώ εξαπολύονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού συστήματος και γενικότερα προς όλους τους «φιλο-συστημικούς», όπως αναφέρει.

Η επιστολή

«Όταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».

Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών, που είχαν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες. Εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη συναίνεση όλων των καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών, καταστρατήγησε τα εργασιακά δικαιώματα και μετατόπισε το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αυξάνοντας τη δυναμική και τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί πέφτουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα, μετατρέποντας τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή όσο και αλαζονική της πολιτική, εκχωρώντας κονδύλιο ύψους 10 δισ. ευρώ απ’ τα δάνεια που έχει λάβει απ’ το ΔΝΤ και την Ε.Ε., για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των κερδοφόρων κατά τα άλλα τραπεζών. Η βίαιη περικοπή των ονομαστικών μισθών, των συντάξιμων αποδοχών και γενικότερα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοίμασαν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, κατ’ εντολή της τρόικα, ακυρώνουν στη πράξη το ίδιο το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας. Η πραξικοπηματική τροπολογία, που παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, με τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο, βάζει οριστικά την ταφόπλακα στην αξιοπιστία των κομμάτων και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που επικαλούνται.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού, καθώς και η ακρίβεια που κάνει την επιβίωση δύσκολη αν όχι αδύνατη, εντείνει επιπλέον την ανασφάλεια και τον τρόμο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η δικαιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση και οι καθεστωτικές δυνάμεις, ότι μόνο έτσι θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδος από την κρίση, είναι εντελώς πλασματική και ανιστόρητη, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός ισχυροποιείται μέσα από τις κρίσεις του. Τα νέα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, αφενός δεν μπορούν να λύσουν τη διαφορά της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες του πλούσιου βορρά και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του νότου, αντίθετα αυξάνουν την ύφεση, την ανεργία και συνεπώς το χρέος.

Η νέα αυτή πραγματικότητα δεν παρέχει στο σύνολο της κοινωνίας καμία διασφάλιση για το μέλλον, αντίθετα την εξαναγκάζει να δουλεύει εφόρου ζωής. Εξισώνοντας τα όρια ηλικίας, σε άντρες και γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο δικαίωμα της πλήρους σύνταξης, θα πρέπει να είναι παραγωγικοί για 40 συναπτά έτη. Αν σε αυτό το σκηνικό τρόμου προστεθούν και οι στρατιές των ανέργων, που ανέρχονται περίπου στο 1.000.000 και αναμένονται μέσα στο 2010 να φτάσουν το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και την ανασφάλιστη εργασία που είναι ο κανόνας για τους νέους εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι δυσοίωνο.

Η κυβέρνηση για να προασπίσει τα προνόμια της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, φτάνει στα όρια της γελοιότητας, με το να επικαλείται εθνικούς και πατριωτικούς λόγους, ώστε να κάμψει την οργή των εργαζομένων, και γενικότερα των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων. Εχοντας γνώση της δομής και της δυναμικής του εκφυλισμένου και πολύ διασπασμένου εργατικού κινήματος, που απέχει πολύ απ’ το να είναι απειλητικό, αντλεί δύναμη απ’ την αδυναμία του, και κλιμακώνει ανάλογα τις επιθέσεις της. Σημαντική ευθύνη για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, έχει αφενός η έμμισθη συνδικαλιστική ηγεσία της καθεστωτικής αριστεράς, καθώς και οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες (βλ. Παναγόπουλο – Παπασπύρο) που προωθούν σύσσωμοι την ταξική συνεργασία. Στην προοπτική μιας πολιτικής καριέρας, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, θέτοντας στην υπηρεσία του αστικού πολιτικού συστήματος τόσο τους φανερούς, όσο και τους κρυφούς μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων. Οσο για την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι «κύριοι» για να «αντισταθούν» στα βίαια και αντικοινωνικά βάρβαρα μέτρα, που ανατρέπουν τις κατακτήσεις μιας ζωής, θα τους υπενθυμίσουμε πως σκυλί που γαυγίζει δε δαγκώνει, και ειδικά όταν είναι χορτάτο. Γλύφει απλά το χέρι που το ταΐζει.

Με το κράτος να δείχνει ήδη τις διαθέσεις του, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας, ακόμα και για ανώδυνες για το καθεστώς απεργιακές κινητοποιήσεις, τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται και αμφισβητούν έμπρακτα και δυναμικά την αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου, τα περιμένει αναπόφευκτα η κρατική βία και η σκληρή καταστολή.

Εχοντας δει τα έντονα δείγματα γραφής του σημερινού υπουργού δημόσιας τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προς γνώση και συμμόρφωση, το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμα βόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα βόμβα αποτελείτο από ένα κίτρινο ταχυδρομικό φάκελο Α3 (εξωτερικά χάρτινο εσωτερικά κυψελοειδές νάιλον), που εμπεριείχε ένα πλαστικό σκληρό φάκελο, τύπου κλειστού ντοσιέ. Στην εξωτερική και επάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου υπήρχε μια λευκή κόλλα Α4, όπου αναγράφονταν τα εξής:

Κύριε υπουργέ

Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.

Μετά τιμής
Καραβέλας Χρήστος»

»Σε ολόκληρο το εσωτερικό του σκληρού πλαστικού φακέλου, τοποθετήσαμε ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό, όπου ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και από ένας πυροκροτητής που ήτανε συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ. Ο μηχανισμός πυροδότησης ήτανε αυτοσχέδιος, δικής μας κατασκευής, ειδικά διαμορφωμένος για να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας που εμείς θέταμε για τέτοιου είδους αποστολή και στόχο. Ο συγκεκριμένος πυροδοτικός μηχανισμός ήταν ανέφικτο να εκραγεί ανοίγοντας τον εξωτερικό φάκελο, και αδύνατον να πυροδοτηθεί εάν δεν ανοιγόταν με συγκεκριμένο τρόπο ο εσωτερικός σκληρός φάκελος, και αυτό γιατί το ελατήριο επαναφοράς ήταν ασφαλισμένο σε ειδικά κατασκευασμένο κουμπί του φακέλου. Τα αρχικά σενάρια για την αποστολή του ήτανε τρία. Πρώτον να σταλθεί στο σπίτι του υπουργού στην Καλλιθέα όπου διαμένει με τη νέα του σύζυγο. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους. Το δεύτερο προέβλεπε να σταλθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και αυτό αποκλείστηκε γιατί γνωρίζαμε την ύπαρξη των μηχανημάτων ελέγχου x-ray που διαθέτει το υπουργείο. Ακόμη και αν κατασκευάζαμε μη ανιχνεύσιμη βόμβα, ο κίνδυνος να ανοιχτεί από κάποιον ανταγωνιστή του υπουργού (προς γνώση του περιεχομένου) ήτανε μεγάλος.

Τελικά αποφασίσαμε να σταλθεί ως δούρειος ίππος στο πολιτικό του γραφείο, και αυτό γιατί, φτάνοντας στον προορισμό του, ήταν πιθανόν να ανοιχτεί ο εξωτερικός φάκελος από τη/το γραμματέα του. Διαβάζοντας όμως την επιστολή που ήταν κολλημένη επάνω στον εσωτερικό φάκελο, ήταν απολύτως βέβαιο πως θα τηλεφωνούσε στον υπουργό, δίχως να τον ανοίξει. Εάν δεν πήγαινε ο ίδιος, στο πολιτικό του γραφείο να δει το περιεχόμενο του φακέλου, είχαμε βάσιμες ελπίδες πως θα έδινε διαταγή να μεταφερθεί στο γραφείο του υπουργείου χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς δεν ήταν γνωστό σε τι μορφή ήταν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του υλικού απ’ το μηχάνημα x-ray. Ετσι θα καταφέρναμε δύο πλήγματα, να αποσύρουμε ένα εκλεγμένο πολιτικό που φόρεσε τη στολή του σερίφη, και ένα κέραιο χτύπημα στο άνδρο καταστολής του κράτους. Η περιέργεια του «έμπιστου» υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού «μεταξύ κατεργαρέων…». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ’ το ότι ο υπασπιστής, έδιωξε όλους τους άλλους που ήταν στο γραφείο του για να μην αντιληφθούν αυτή του την κίνηση. Εκτός αν ο Μ.Χ. υποψιάστηκε πως κάτι μπορεί να συμβαίνει και καλού κακού εξουσιοδότησε τον υπασπιστή του να τον ανοίξει, και να πάει στο γραφείο του μόνο το περιεχόμενο του φακέλου. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι τόσο άνανδρος και δόλιος. Ενα είναι ξεκάθαρο, η απόφαση το δέμα να μεταφερθεί χωρίς να περάσει από έλεγχο στο υπουργικό του γραφείο είναι του υπουργού, και φέρει ακέραια την ευθύνη. Παρ’ όλα αυτά λίγη ώρα μετά την έκρηξη, είδαμε έκπληκτοι στην τηλεόραση, τον κάτωχρο υπουργό σε κατάσταση παραφροσύνης, να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα τα παρατήσει και θα φτάσει ως το τέλος. Τόσο το καλύτερο για εμάς κ. υπουργέ. Ειλικρινά χαιρετίζουμε τη γενναία αυτή σας απόφαση και σας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως στο τέλος που οραματίζεστε δεν θα είστε μόνος. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο. Δεν χάνουμε τέτοια γλέντια!

Δεν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται το λόγο για το οποίο προβήκαμε στην συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια. Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο στυγνότερος εξουσιαστής που εμφανίστηκε μεταπολιτευτικά, μανιακός διώκτης των αγωνιζόμενων ανθρώπων και της ελευθερίας αυτής κάθε αυτής. Αδίστακτος στη χρήση κατασταλτικής δολοφονικής βίας, χαμαιλέοντας του πολιτικού καμουφλάζ, χωρίς δείγμα πολιτικής ή φιλοσοφικής σκέψης, και η δημοκρατική προβιά του πάει γάντι. Ολα αυτά τον καθιστούν τον ιδανικότερο άνθρωπο, στο σημαντικότερο πόστο, την κρισιμότερη περίοδο για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι αυτός που επέλεξε η πολιτικοοικονομική ελίτ, να αποκρούσει την οργή του κόσμου που παρακολουθεί άναυδος το εύρος της διαφθοράς, της χυδαιότητας και της αναισθησίας του πολιτικού συστήματος.

“Το Λύκο το βλέπουμε, τα ίχνη του ψάχνουμε”, λέει ο θυμόσοφος λαός μας

Συμφωνούμε, και δεν θα φλυαρήσουμε ούτε στο λόγο ούτε στις πράξεις. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να βρεθεί ο λαός στη δίνη της ανέχειας, και δίχως ίχνος ντροπής, πέταξαν τα όνειρα του στο καιάδα του Δ.Ν.Τ. Προς εσάς τους πολιτικούς, που υφαρπάζεται δεκαετίες τώρα την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη, και την μετατρέπετε αυθαίρετα σε προσωπικό εξουσιαστικό μέσο ισχύς και πλουτισμού, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, διά μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ’ επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Στην περίπτωση που υψώσετε τα γνωστά κάλπικα λάβαρα ασφάλειας, σταθερότητας, και δημοκρατίας, ταμπουρωμένοι πίσω από ανθρώπινα φράγματα ανίδεων αστυνομικών, που δεν μαντεύουν ποια βρώμικα χέρια τους ταΐζουν, καθιστώντας τους αναχώματα για την εκτόνωση του οστικού κύματος που προορίζετε για εσάς, θα έχετε και την απόλυτη ευθύνη των πράξεων σας.

Απευθυνόμαστε στο λαό και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το σημερινό μας πολίτευμα είναι μια οδυνηρή φάρσα, που οργανώθηκε, στήθηκε, και στηρίχτηκε, από νοσηρά μυαλά σαλεμένων νεοσοφιστών, που εκμαυλίζοντας τα πλήθη, κατάφεραν να τα αλλοτριώσουν, αδρανοποιώντας τα κοινωνικά και πολιτικά. Ασελγώντας εντατικά στα όνειρα και στα ιδανικά, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη, την ηθική, και την αισθητική του λαού, το πείραμα συνεχίζετε. Αυτή τη φορά πιο απάνθρωπο, πιο βίαιο, πιο απεχθές. Γι’ αυτό μην επιτρέψετε στους υπεύθυνους για τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά εγκλήματα της μεταπολίτευσης, να απολαύσουν ανενόχλητοι τα οφέλη του δικού σας υποθηκευμένου αβέβαιου μέλλοντος. Μην τους φοβάστε, κλείστε τα αυτιά στα φερέφωνα τους, μιλάτε μεταξύ σας, ανταλλάξτε ιδέες, σκέψεις και οργανωθείτε. Αναλάβατε δράσεις! Είναι ιστορικό μας χρέος να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Το μέλλον μας είναι πολυτιμότερο από κάθε ψεύτικο δίλλημα που απορρέει από καμένα μυαλά εθισμένων στην εξουσία τυραννίσκων. Να πάρουμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία, το μέλλον μας, την ίδια μας τη ζωή. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας γι’ αυτό η βία είναι θεμιτή και αναγκαία. Μην αφήσουμε να καθορίζουνε εκείνοι, το τι είναι νόμιμο και ηθικό. Κυρίως όμως ας μην έχουμε αυταπάτες πως τα γουρούνια θα εγκαταλείψουν το βούρκο τους με την πειθώ. Δύσκολα φεύγει κανείς απ’ τον παράδεισο του. Γι’ αυτό πιάστε τα μαστίγια. Ενας καλύτερος κόσμος θα υπάρξει και χωρίς αυτούς ή καλύτερα μόνο τότε θα υπάρξει.

Εμείς στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη και το θάνατο τους ευκολότερο, εάν και εφόσον το επιδιώκουν με τις πράξεις τους. Εχουμε στρατηγική και σχέδιο, είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μα προπάντων δεν αστειευόμαστε.

Τα χειρότερα για εσάς άρχοντες της συσκότισης και του ψεύδους έρχονται.

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Αγώνας μέχρι την νίκη.

Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα.»

«Θανάσης Κλάρας».. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φτάνει μια πληροφορία. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας, με απόλυτη μυστικότητα, χειρίζεται την υπόθεση. Αστυνομικοί από την Αθήνα, φτάνουν στο γραφικό χωριό Κορυσχάδες της Ευρυτανίας στους πρόποδες του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 940 μ. 5χλμ. ΝΔ του Καρπενησίου.

Οι έρευνες ξεκινούν μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή στον Υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Τα στοιχεία που έχουν περισυλλέγει, εξετάζονται στα εγκληματολογικά Εργαστήρια.. Δεκαέξι ημέρες αργότερα, αλληλογραφία με αποστολέα το πραγματικό όνομα του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη- «Θανάση Κλάρα»- και διεύθυνση αποστολής την οδό «Αγωνιστών 40, Αθήνα», φτάνει στην εφημερίδα «Ε». Στο κείμενο δεν υπάρχει Ανάληψη Ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση. Το ερώτημα για ποιο λόγο ο επιστολογράφος χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομα του καπετάνιου του ΕΛΑΣ , παραμένει για τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Η απάντηση έρχεται με ανώνυμη πληροφορία στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Με την υπογραφή- «Θανάσης Κλάρας»- κλείνει ένα μικρό κείμενο-αφιέρωση στο βιβλίο επισκεπτών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, στις αρχές Ιανουαρίου του 2010- έξι μήνες πριν από τη φονική έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό το στοιχείο, εκτιμήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρό, και καθόλου συμπτωματικό.

Οι Κορυσχάδες, είναι από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά της Ευρυτανίας, άμεσα συνδεδεμένοι με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, στις 14 Μαΐου 1944, πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας και αποτελούσε το Αρχηγείο του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη. Ενώ στον ίδιο χώρο συνεδρίασε και η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης προκειμένου να επικυρώσει τον διορισμό της επονομαζόμενης «κυβέρνησης του βουνού». Στο τέλος της δεκαετίας του 1980 στο δημοτικό σχολείο, λειτουργεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, που φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό του φωτογράφου της Εθνικής Αντίστασης Σπύρου Μελετζή.

Σε δημοσίευμά της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, το Δεκέμβριο του 2010, αναφερόταν στα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, μέχρι χθες κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ, φυσική και πολιτική ηγεσία, διέψευδαν τις πληροφορίες- αναφερόταν ότι οι Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θεώρησαν ότι «το ύφος του κειμένου στο Μουσείο των Κορυσχάδων, αλλά κυρίως η σπανιότητα της συγκεκριμένης υπογραφής ίσως έχει άμεση σύνδεση με την “προκήρυξη” που στάλθηκε μετά το δέμα-βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστή τού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Αυτή η επιβεβαίωση, ενίσχυσε τις υποψίες αλλά και τις κατά καιρούς δηλώσεις διατελεσάντων Υπουργών Προστασίας του Πολίτης, ότι άτομα που σχετίζονται με οργανώσεις του αντάρτικου πόλης αποτελούσαν «συγκοινωνούντα δοχεία» με ποινικούς και έδιναν το «παρών» σε ενέργειες που πραγματοποιούν, για τη χρηματοδότησή τους. Αναφορά έγινε και στα σπίτια δύο εκ των συλληφθέντων μελών της 17Ν, που βρίσκονται σε γειτονικά χωριά της Ευρυτανίας. Από την έρευνα ωστόσο, δεν προκύπτει να απομονώθηκα αξιοποιήσιμα στοιχεία που να δίνουν ασφαλή απάντηση, στο ποιος ήταν ο μυστηριώδης επισκέπτης, που υπέγραφε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, την αφιέρωση στο βιβλίο επισκεπτών ως «Θανάσης Κλάρας».

Ο «Αγωνιστής»… Παλαιοκώστας και ο «καπετάν» Άρης

Στο παρελθόν, οι κινήσεις του διαβόητου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, έχουν οδηγήσει τους Αστυνομικούς, στα χωριά της Ευρυτανίας. Και τα δύο αδέλφια, καλοί γνώστες των δύσβατων ορεινών δρόμων της περιοχής, και πάντα, καταφέρνει να διαφεύγει από τους διώκτες του. Η άτυπη «ομερτά» από τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν τους αδελφούς Παλαιοκώστα ως ήρωες, και ευεργέτες, κρατάει ακόμα και όσους μπορεί να γνωρίζουν την παραμικρή πληροφορία, μη συνεργάσιμους με τις Αρχές.

Γραφολόγοι που εξέτασαν και συνέκριναν το γραφικό χαρακτήρα του αποστολέα της επιστολής με το κείμενο στο βιβλίο επισκεπτών, καθώς και ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, και όσα έχει στο αρχείο της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στάθηκαν ικανά να «δέσουν» την υπόθεση και οδήγησαν σε νέα εντάλματα σε βάρος του φυγόδικου διαβόητου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, ως μέλος Τρομοκρατικής Οργάνωσης.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Κλάρας

Ο Αθανάσιος Κλάρας, γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου 1905 και πέθανε Ήταν ηγετικό στέλεχος («καπετάνιος») του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ και χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης, όπως και καθιερώθηκε.

Πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο ως λοχίας πυροβολικού. Τον Ιανουάριο του’42, ύστερα από έγκρισης του ΚΚΕ, προωθήθηκε στο βουνό και υπήρξε ηγέτης του ΕΛΑΣ, του αντάρτικου σώματος του ΕΑΜ, κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας από τους Γερμανούς στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρωτοστάτησε στον Εμφύλιο που ακολούθησε ανάμεσα στους αριστερούς αντιστασιακούς και τους δεξιούς και βασιλόφρονες, ενέργεια που τον οδήγησε σε ρήξη με τα στελέχη της βάσης του ΚΚΕ εξαιτίας της άρνησής του να παραδώσει τα όπλα μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, έχοντας πάρει απόφαση να συνεχίσει τη δράση του, στάση που τον οδήγησε στον θάνατο, στη Μεσούντα του Αχελώου στις 16 Ιουνίου 1945.. Ακόμα και σήμερα, ο Άρης Βελουχιώτης, αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της εποχής του.

Με «υποψία».. Παλαιοκώστα 

Tο μεσημέρι της Κυριακής 06 Φεβρουαρίου, περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισε στην περιφερειακή οδό Λιβαδειάς- Αράχωβας, ένα AUDI A4 με δύο επιβαίνοντες, να κινείται προς τον κόμβο της Αράχωβα. Οι επιβαίνοντες θεωρούνται ύποπτοι, ενώ από την εξακρίβωση των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, προκύπτει ότι οι πινακίδες αντιστοιχούν σε άλλο όχημα. Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, και κάνουν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για τροχονομικό έλεγχο. Ο οδηγός αναπτύσει ταχύτητα, και κινείται προς την Αράχωβα.

Στο 7οχλμ του οδικού άξονα Λιβαδειάς- Αράχωβας, οι δύο επιβαίνοντες, αποβιβάζονται από το αυτοκίνητο, και ο συνοδηγός, στη θέα συμβατικού αυτοκινήτου του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, από απόσταση περίπου 100μέτρων, πυροβολεί με πολεμικό τυφέκιο, κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί, ακινητοποιούν το περιπολικό, και ανταποδίδουν τα πυρά. Από τη συμπλοκή, ο οδηγός του περιπολικού τραυματίζεται σοβαρά στον αριστερό μηρό και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.

Από το σημείο της συμπλοκής οι Αστυνομικοί, περισυνελλέγησαν (23) κάλυκες πολεμικού τυφεκίου. Ύστερα από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, οι Αστυνομικοί εντοπίζουν έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο επιβαίνοντες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με άλλο ΙΧΕ που αφαίρεσαν από την περιοχή.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργούσε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Πηγές της Αστυνομίας τότε, είχαν κάνει λόγο για του «Ληστές των ΑΤΜ», που είχαν διαπράξει ληστείες και διαρρήξεις σε ΑΤΜ σε Νομούς της Στερεάς.

Ψάχνουμε τον Παλαιοκώστα… STOP!

Οι έρευνες συνεχίστηκαν, και τα στοιχεία της έρευνας, διαβιβάστηκαν στον Αρμόδιο Εισαγγελέα. Χθες (08.02.2011) ο 13ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών, εξέδωσε ένταλμα συλλήψεως σε βάρος του 45χρονου διαβόητου ήδη καταζητούμενου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων. Με βάση το ένταλμα συλλήψεως κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη.

Το ένταλμα, βασίζεται σε στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που συνέταξαν για το θανάσιμο τραυματισμό, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, Υπασπιστή του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Όπως αναφέρεται και επίσημα πλέων στην ανακοίνωση, αποτύπωμα του Παλαιοκώστα Βασιλείου βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που είχε αποσταλεί στο γραφείο του τότε Υπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι από την εξερεύνηση στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A4, που εγκαταλείφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (06.02.2011) έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο κατά Αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός Αστυνομικού, εντοπίσθηκε δακτυλικό αποτύπωμα που ανήκει στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Την προανάκριση πλέον έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται, στον οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον καταζητούμενο κακοποιό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014, ενώ τονίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

________________________________________________

* Αναδημοσίευση

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport