Ο Αλβανός δολοφόνος του Αρχιφύλακα Σπανουδάκη στους κρατουμένους της Κέρκυρας που έσκαβαν να αποδράσουν

《Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι μεταξύ των βαρυποινιτών που προσπάθησαν να αποδράσουν είναι και ο δολοφόνος του αδελφού μας (..) και σε ποιόν να πούμε τα παράπονα μας αφού δεν υπάρχει κυβέρνηση, και αφού η προηγούμενη κυβέρνηση που υποκύπτοντας σε εξωθεσμικές πιέσεις είναι αυτή που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των φυλακών αποφυλάκισε μεγάλο αριθμό κακοποιών》καταγγέλλει ή οικογένεια του Αρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη, στο  άκουσμα της συμμετοχής του Αλβανού δολοφόνου στη απόπειρα απόδρασης βαρυποινητών, από τις φυλακές της Κέρκυρας, ανήμερα της Παναγίας (15/08).

Διαβάστε την ανακοίνωση της οικογένειας:
《Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ εδώ και περίπου τρεις μήνες είκοσι ένας Αλβανοί βαρυποινίτες, κρατούμενοι της πτέρυγας Ζ’ των φυλακών υψίστης ασφαλείας στην Κέρκυρα, έσκαβαν τούνελ, που οδηγούσε σε αλσύλλιο πίσω από το σωφρονιστικό ίδρυμα με σκοπό να αποδράσουν. Το σχέδιο τους είχε λειτουργήσει όλο αυτό το διάστημα τόσο καλά, που κανείς από τους υπαλλήλους των φυλακών δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για τη σχεδιαζόμενη απόδρασή τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει ανήμερα του Δεκαπενταυγούστου. Επίσης διαβάσαμε ότι οι Αλβανοί βαρυποινίτες κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας είχαν σχεδιάσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για την απόδρασής τους από τις φυλακές της Κέρκυρας, που τελικώς ματαιώθηκε εξαιτίας ενός σκύλου που έκανε βόλτα στην περιοχή.
Την ώρα που η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που οι ενέργειες των βαρυποινιτών δεν είχαν γίνει αντιληπτές επί τρεις μήνες, νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως προκύπτει, οι βαρυποινίτες είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, αφού είχαν τοποθετήσει ακόμη και κουρτίνες σε πόρτες και παράθυρα στα κελιά τους με αποτέλεσμα να «κρύβουν» το οπτικό πεδίο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών, ο οποίος κατέθεσε στον εισαγγελέα ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν οι κρατούμενοι, στα κελιά τους βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και σκαπτικά εργαλεία. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι έπρεπε να ανεβαίνουν είκοσι σκαλιά προκειμένου να μεταφέρουν το χώμα από το τούνελ που έσκαβαν. Από τις έρευνες προέκυψε αμέσως ότι οι κρατούμενοι, αφού έσκαβαν και προχωρούσαν στη διάνοιξη της σήραγγας, κατόπιν έπαιρναν το χώμα και το «έθαβαν» κάτω από τα κρεβάτια τους, ενώ από πάνω έβαζαν κλινοσκεπάσματα για να μη φαίνεται. Το σχέδιο τους είχε λειτουργήσει όλο αυτό το διάστημα τόσο καλά, που κανείς από τους υπαλλήλους των φυλακών δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για τη σχεδιαζόμενη απόδρασή τους. ενώ μέσα στο «τούνελ» βρέθηκαν φτυάρια, ανεμιστήρες αλλά και… ταπεράκια.
Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι μεταξύ των βαρυποινιτών που προσπάθησαν να αποδράσουν είναι και ο δολοφόνος του αδελφού μας Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ του Μιχαήλ, Αλβανός κακοποιός ΚLAJDI BANI, στον οποίο το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή ισοβίου καθείρξεως για την ανθρωποκτονία και συνολική ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) ετών για τα αδικήματα της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Μέχρι να συλληφθεί και να καταδικαστεί αρκετά τράβηξε η οικογένεια μας, που δεν είναι σκόπιμα επί του παρόντος να ανακοινώσουμε. Και βέβαια και δεν είναι χαζός ο δολοφόνος κακοποιός να κάτσει φυλακή 13-15 χρόνια (τόσα είναι τώρα τα ισόβια) αφού βλέπει ότι η φυλακή είναι ανοικτή και διάτρητη και αφού έχει ήδη εκτίσει 6,1/2 χρόνια φυλάκιση. Δυστυχώς ορισμένα πράγματα είναι αδύνατον να τα δεχθούμε και λυπούμαστε πολύ γι’ αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης και στο σωφρονιστικό σύστημα γενικότερα, και σε ποιόν να πούμε τα παράπονα μας αφού δεν υπάρχει κυβέρνηση, και αφού η προηγούμενη κυβέρνηση που υποκύπτοντας σε εξωθεσμικές πιέσεις είναι αυτή που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των φυλακών αποφυλάκισε μεγάλο αριθμό κακοποιών.
Επίσης μας γεννώνται ορισμένες απορίες όπως:
1.-Έσκαβαν 21 άτομα για ένα τρίμηνο με αυτοσχέδια μαχαίρια και σκαπτικά εργαλεία μετέφεραν το χώμα από το τούνελ που έσκαβαν στα κελιά τους είχαν φτυάρια, ανεμιστήρες αλλά και… ταπεράκια, είχαν τοποθετήσει ακόμη και κουρτίνες σε πόρτες και παράθυρα στα κελιά τους με αποτέλεσμα να «κρύβουν» το οπτικό πεδίο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους .και κανένας σωφρονιστικός υπάλληλος δε μπήκε στον κόπο όλο αυτό το χρονικό διάστημα να ελέγξει τα κελιά τους. Σίγουρα ναι. (Δηλαδή αντιλαμβανόμαστε ότι στην πτέρυγα τους δεν γίνονταν έλεγχοι και απολάμβαναν ιδιότυπη ασυλία.) ?
2.-Διατάχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να γίνει δικογραφία και να ελεγχθούν πειθαρχικά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο Διευθυντής της Φυλακής ή μήπως δε φταίνε?
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι έβγαλαν τεράστιες ποσότητες χώματος και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα.
Εμείς πάντως του το είχαμε πει και στη δίκη ότι τον θέλουμε έξω.
Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ
Με εκτίμηση
Γεώργιος Σπανουδάκης Ιερέας-Εκπαιδευτικός
Μανόλης Σπανουδάκης
Γερακιανά Κισάμου》

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport