Νυχτερινή “περιπολία” του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στα σημεία ελέγχου για την τήρηση των μέτρων από πληρώματα της Αστυνομίας

Νυχτερινή “περιπολία” στα σημεία ελέγχου για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, ανήμερα των Χριστουγέννων πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης, με συμβατικό όχημα διήλθε από τους κεντρικούς οδικούς άξονες από τον τομέα της Βορειονατολικής Αττικής τον κεντρικό τομέα και τον Πειραιά, σε νυχτερινή “περιπολία”, ώστε να διαπιστώσει την ετοιμότητα των κλιμακίων που έχουν διατεθεί από την ΕΛΑΣ σε ελέγχους των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Η εντολή σε όλα τα ένστολα πληρώματα αναφέρει να ενεργούνται εντατικοί έλεγχοι μετά τις 22.00 το βράδυ οπότε και τίθεται σε ισχύ ο περιορισμός της κυκλοφορίας. Κατά την αυτοψία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός εφαρμόζεται από τους Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν διατεθεί σε κλιμάκια ελέγχου . Με το συμβατικό όχημα του Αρχηγού της ΕΛΑΣ να έχει “ελεγχθεί” από όλα τα συνεργεία ελέγχου στους οδικούς άξονες στους οποίους κινήθηκε, ωστόσο στο κέντρο της πόλης, η παράβλεψη κλιμακίου ελέγχου να σταματήσει το εν κινήσει όχημα του Αρχηγού της Αστυνομία, προκάλεσε παρατήρηση προς το ένστολο προσωπικό που είδαν μπροστά τους τον Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Τα μέτρα που έχουν εκπονηθεί από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα παραμείνουν σε ισχύ σε όλη την εορταστική περίοδο, με το επόμενο “στοίχημα” της Κατεχάκη να ορίζεται την παραμονή και ανήερα την Πρωτοχρονιά, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον και την Πρωτοχρονιά .