ΝΣΚ Αττικόν: Αλβανός ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και ενήργησε αυτοχειρία

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύτρια μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε απο ασθενή ο οποίος στη συνέχεια ενήργησε αυτοχειρία σε βαρος του

Από τη σκάλα στην έξοδο κινδύνου κατακρημνίστηκε 59άχρονος Αλβανός ασθενής  ο οποίος παρέμενε σε νοσηλεία μετά από χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ενώ προηγουμένως έπληξε με κουζινομάχαιρο σε ενέδρα νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου (31/08-05.30)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Νοσοκομείο ο 59άχρονος Αλβανος κάλεσε με το κουδούνι τη νοσηλεύτρια και μόλις μπήκε στο θάλαμο. Ο ασθενής ο οποίος είχε κρυφτεί πίσω από την πόρτα έπληξε με κουζινομάχαιρο τη νοσηλεύτρια, αφού της επιτέθηκε πισώπλατα και την έριξε στο πάτωμα. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε πλήγματα στο κεφάλι και την τραυμάτισε σοβαρά στον αυχένα. Στη συνέχεια ο 59άχρονος ασθενής έβγαλε τους ορούς και τρέχοντας αποχώρησε από το θάλαμο, και από την έξοδο κινδύνου ανέβηκε τη σιδεράνια σκάλα έως τον τέταρτο όροφο του Νοσοκομείου και κατακτημνίστηκε στο κενό, σε πράξη αυτοχειρίας .

Είχε εγχειριστεί πριν από μερικές μέρες

Σε σοβαρή κατάσταση- εκτός κινδύνου ζωής- νοσηλεύεται η 32άχρονη νοσηλεύτρια, στο Νοσοκομείο Αττικόν, μετά την επίθεση από τον 59άχρονο Αλβανό ασθενή με μαχαίρι ο οποίος την τραυμάτισε σοβαρά. Το κίνητρο του ασθενούς δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς είχε  υποβληθεί σε θωρακική επέμβαση  στο Νοσοκομείο Αττικόν την περασμένη εβδομάδα και παρέμενε σε νοσηλεία στην καρδιοχειρουργική κλινική, στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πηγές του Νοσηλευτικού ιδρύματος ο ασθενής τις επόμενες μέρες θα λάμβανε  εξιτήριο και δεν είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά .

Η 32άχρονη νοσηλεύτρια, είναι μητέρα δυο παιδιών

Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν σημειώνεται ότι «Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Ευχόμαστε στην τραυματισμένη νοσηλεύτρια, ταχεία και πλήρη ανάρρωση».
Με τον διοικητή του Αττικόν, Σπύρο Αποστολόπουλο επικοινώνησε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας. Ζήτησε από τον διοικητή να της μεταφέρει τις θερμές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.