Αυλάκι, Κέρκυρα: Νεκρή Βρετανίδα- Παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος

Η βρετανίδα τουρίστρια κολυμπούσε στο θαλάσσιο χώρο

Νεκρή εντοπίστηκε η Claire Glatman Βρετανίδα υπήκοος στη θαλάσσια περιοχή Αυλάκι της Κέρκυρας, καθώς τραυματίσθηκε θανάσιμα από ταχύπλοο σκάφος ενώ κολυμπούσε – όπως έκανε κάθε μέρα – σε απόμερο σημείο της παραλίας στη βορειοανατολική Κέρκυρα, έχοντας απομακρυνθεί από την ακτή χωρίς να διαθέτει σημαδούρα για λουόμενους που απομακρύνονται πέραν των 200 μέτρων.

Ο χειριστής του ταχύπλοου με σκιέρ, χωρις να έχει διακρίνει την κολυμβήτρια  την παρέσυρε τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα αλλάζοντας πορεία και απομακρυνόμενο από τον κόλπο του Αυλακίου στην ανοικτή θάλασσα. Λουόμενοι και επαγγελματίες, αντιλήφθηκε το δυστύχημα ενω χειριστής ταχύπλοου που συνεργάζεται με τοπική επιχείρηση ενοικίασης σκαφών, έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα.

Tρία νεαρά άτομα Αγγλικής υπηκοότητας, οι οικογένειες των οποίων διαμένουν σε βίλες στη ΒΑ Κέρκυρα, ανακρίνονται για τυχόν εμπλοκή τους στο διαμελισμό της 60χρονης Βρετανίδας. Προηγήθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία νεαρά άτομα κρατούνται στο Λιμεναρχείο, ενώ ταχύπλοο το οποίο φέρεται να ανήκει στην οικογένεια του ενός, εντοπίσθηκε  εγκαταλελειμμένο αργά το απόγευμα (31/08) στην παραλία του Αγίου Στεφάνου και μεταφέρθηκε στη Μαρίνα Γουβιών για φύλαξη στο χώρο του Λιμενικού Φυλακίου.

Ο σύζυγος και η κόρη τους, βρίσκονται στην Κέρκυρα, και είναι σε κατάσταση σοκ από την τραγική κατάληξη της 60άχρονης.

Στη θαλάσσια περιοχή μετέβησαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου εκτιμάται ότι ο θάνατος της 60άχρονης αποδίδεται σε ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς η προπέλα του ταχυπλόου έκοψε την κεντρική αρτηρία στο άκρο της ενώ η γυναίκα είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα στα άκρα και το σώμα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της , θα προσδιορίσει η ολοκλήρωση της νεκροψίας.

___________________________

* corfunews.org