«Νοοτροπία θεμελιωμένη σε αυτούς τους χώρους, δε δέχονται την αμφισβήτηση- “Πίστευε και μην μιλάς είναι για το καλό σου»

Η συνέντευξη που παραχώρησε η πρεσβυτέρα και ο πάτερ Αντώνιος, με αφορμή τις καταγγελίες για κακοποίηση των φιλοξενούμενων ανηλίκων, στην ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” έχει προκαλέσει σχόλια και κρίσεις, μεταξύ των οποίων παραθέτει την άποψή του, συνδικαλιστής αστυνομικός

Ως τηλεθεατής ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Γιάννης Φαναριώτης, σχολιάζει την δημόσια θέση της πρεσβυτέρας και προέδρου του ΔΣ “Κιβωτός του Κόσμου” καθώς επίσης του ιδρυτή της δομής, πάτερ Αντωνίου, μετά τις βαρύτατες καταγγελίες.

Αναφέρει ο αστυνομικός Γιάννης Φαναριώτης, σε σχόλιο που παραθέτει το NantiaReport.gr, «Παρακολούθησα εχθές (18/11) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης τη συνέντευξη του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του, από την “Κιβωτό του Κόσμου” σχετικά με τις καταγγελίες.
Σε μια αποστροφή του λόγου της λέει η πρεσβυτέρα, «Μα είναι δυνατόν να μπορεί να γίνει πιστευτό ένα παιδί που έχει τα προβλήματα που έχει και να μην πιστεύουν ΕΜΑΣ που έχουμε δώσει μια πορεία τόσων χρόνων»… Δεν χρειάζονται λοιπόν αποδείξεις για τίποτα. Η νοοτροπία αυτή είναι χρόνια θεμελιωμένη στην αντίληψη των ανθρώπων που κινούνται σε αυτούς τους χώρους. Δεν δέχονται την αμφισβήτηση. Θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο. Πίστευε και μην μιλάς είναι για το καλό σου. Που το ξέρω εγώ, γιατί μου το είπε ο Θεός .
Έχει δίκιο η Υπουργός. Σε ανάδοχες οικογένειες τα παιδιά όχι σε δομές. Πάρτε μέτρα και αφήστε όλους αυτούς μακριά από παιδιά στα σκοτάδια της πλάνης τους ότι κάνουν το καλό.»