Νομοθετική πρωτοβουλία, εξετάζεται για τον αντιεξουσιαστή απεργό πείνας.

Νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του αναρχικού απεργού πείνας, εξετάζεται σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. Ενώ αναμένεται (03/12) η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σε επικοινωνία με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα απο πρωτοβουλίας που ανέλαβε.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, εξετάζεται να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του.
Αναμένεται η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο (03/12) το οποιο επρόκειτο να αποφασίσει σήμερα (02/12) ωστόσο αναβλήθηκε λόγω ωραρίου, και παραπέμφθηκε να εξετάσει το σχετικό αίτημα του κατάδικου αναρχικού απεργού πείνας.
Είχε προηγηθεί ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Κουράκη στη Βουλή, στην οποία χαρακτήρισε τον κατάδικο “ληστής του Βελβεντό” αντιεξουσιαστή απεργό πείνας, καθώς και στη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή, “πολιτικό κρατούμενο”. Προσδιορισμό που χρησιμοποιησαν και οι γονείς του Ρωμανού, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν (02/12) .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport