Νίκος Λυμπερόπουλος: «Δε θυμάμαι να τη φιλοξένησα, ούτε να τη δήλωσα φιλοξενούμενή μου», υποστηρίζει για τη Ρωσίδα κατάσκοπο ο δικηγόρος

Δικηγόρος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25,  βοήθησε τη Ρωσίδα πράκτορα να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου, ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις, δε θυμάται την υπόθεση

«Δε θυμάμαι να τη φιλοξένησα, ούτε να τη δήλωσα φιλοξενούμενή μου», υποστηρίζει για τη Ρωσίδα κατάσκοπο που αποκάλυψε η ΕΥΠ, “Μαρία Τσάλλα” ή Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος.

Την Ρωσίδα κατάσκοπο φαίνεται το 2018 να είχε εγγραφεί στο Δημοτολόγιο του Αλιβερίου, με επιμονή του δικηγόρου Νικόλαου Λυμπερόπουλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, και σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο υπήρξε πιεστικός.

Ο δικηγόρος Νικόλαος Λυμπερόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο, να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου.

Στην εκπομπή «Δεκατιανοί» στο ΣΚΑΪ (18/03), ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος υποστήριξε ότι δε θυμάται την υπόθεση, καθώς όπως ανέφερε, η Ρωσίδα κατάσκοπος, απευθύνθηκε σε δύο δικηγόρους της περιοχής προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι είτε τη φιλοξενούσαν, είτε τη γνώριζαν ως κάτοικο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο ληξιαρχείο. Με έγγραφο, προκύπτει ότι στις 21 Δεκέμβριου του έτους (2018) καταφέρνει η “Μαρία Τσάλλα” δηλαδή η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, να εγγραφεί δημότης Αλιβερίου.

«Δε θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος.

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» δήλωσε ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ25, ενώ δε μπόρεσε να απαντήσει πώς γνώρισε τη “Μαρία Τσάλλα”, με ποιον τρόπο και ποιο αντάλλαγμα τη βοήθησε να βγάλει χαρτιά . Υποστήριξε ότι ο ίδιος, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ούτε τον έχουν καλέσει κανείς από τις αρμόδιες Αρχές.

Η τοπική ιστοσελίδα “evima” επικοινώνησε με την αρμόδια υπάλληλο, υπεύθυνη για τις εγγραφές στο Δημοτολόγιο, η οποία υποστήριξε ότι η Υπηρεσία της λειτούργησε νομότιπα και δεν προκύπτει καμία παράλειψη ή λάθος. Όπως ανέφερε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο ενώ κατείχε και ληξιαρχική πράξη.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία. Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» ανέφερε η υπάλληλος σημειώνοντας ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος διέθετε και διαβατήριο. Μετέβη στην Υπηρεσία του Δήμου με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε τη Ρωσίδα εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για την υποχρέωσή της να προσκομίσει μισθωτήριο το οποίο και εισέφερε στην Υπηρεσία η «Μάρια Τσάλλα» και ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής της στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου.