Νίκαια: Ξυλουργός που ζούσε μέσα στο ξυλουργείο του έχασε τη ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά

Η Πυροσβετική κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Νίκαια. Νεκρός ανασύρθηκε ηλικιωμένος άνδρας

Στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών στη Νίκαια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά (20/01-07.45). Στο έργο κατάσβεσης της μικρής έκτασης εστίας φωτιά, επιχείρησαν 15Πυροσβέστες με 5 οχήματα και άμεσα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Στο χώρο ωστόσο κατά την αποκάθαρση, οι Πυροσβέστες, εντόπισαν και ανέσυραν νεκρό ηλικιωμένο άνδρα.

Από την εξακρίβωση των στοιχείων του και μαρτυρίες, προέκυψε ότι πρόκειται για τον 70άχρονο Γιώργο Σάρπη, πρωην ξυλουργό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μέσα στο κλειστό ξυλουργείο, χωρίς νερό και ρεύμα, που του είχαν κληρονομήσει από τον ξυλουργό στο επάγγελμα πατέρα τους, μαζί με τον αδελφό του . Ήταν αυτός που επιβεβαίωσε τα στοιχεία του στους Αξιωματικούς του Ανακριτικού του ΠΣ όταν τον αναζήτησαν για να εξακριβώσουν τα στοιχεία του ηλικιωμένου θύματος.

Φιλήσυχο, μοναχικό και ταλαιπωρημένο από την ζωή άνθρωπο περιγράφουν οι παλαιότεροι στη γειτονιά τον ηλικιωμένο άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στο εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο. Ο 70άχρονος ζούσε με ένα επίδομα απορίας, ενώ τον βοηθούσε η γειτονιά προσφέροντας του φαγητό, ενώ μάζευε πράγματα που θεωρούσε ότι μπορεί να του φανούν χρήσιμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στο σημείο που βρέθηκε ο 70χρονος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι γείτονας που αντιλήφθηκε την εστία της πυρκαγιάς, πήγε να τον βοηθήσει και προσπάθησε να τον τραβήξει έξω, ωστόσο το ταβάνι υποχώρησε και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα η φωτιά να τον παρασύρει στο θάνατο.

Για ακριβή τα αίτια της φωτιάς και θανάτου του 70άχρονου, αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.