ΓΓΠΠ: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από σήμερα κατά τις απογευματινές ώρες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (16/07) προς  Τετάρτη (17/07).

Ωστόσ το σύστημα, προβλέπεται να επηρεάσει από σήμερα Τρίτη (16/07) κατά τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, την Ήπειρος, τη Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησος, τη Δυτική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17/07), επιρροές θα δεχθούν οι Σποράδες, καθώς και η Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας (16-17/07), θα εξασθενήσουν.

Αύριο Τετάρτη (17/07) από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.