Με το νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκιση για τον Αριστείδη Φλώρο

Το Δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το σχετικό αίτημα του Αριστείδη Φλώρου και βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικόυ όρους με χρήση των διατάξεων του νέου Ποινικοί Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικασμένος γαι το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power, σε ποινή κάθειρξης 21 ετών, ο  Αριστείδης Φλώρος ύστερα από την απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων, ανέστειλε με περιοριστικού όρους την εκτέλεση της ποινής του, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους #€50.000 .
Η απόφαση εκδίδεται βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, με τον οποίο καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) που όριζε ισόβια κάθειρξη, ενώ σήμερα το ανώτατο όριο ποινής ανέρχεται στα 15 έτη. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου, στον εντολέα τους έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά, και έτσι η πρωτόδικη ποινή των 21 ετών αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη μετά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Γ.Πρασσά

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί ξανά με όρους από τις Φυλακές Χαλκίδας, ωστόσο είχε επιστρέψει και πάλι ως εγκλειστος, ύστερα από σχετική απόφαση του αρμόδιου Δικαστιού Συμβουλίου, ύστερα από έρευνα τςη Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που του απέδιδαν ψευδώς αναπηρία άνω του 67% Με την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 17 ατόμων για έντεκα αδικήματα, μεταξύ των διωκομένων ήταν και ο Αριστείδης Φλώρος.

ΝΔ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες. Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα επιχειρηματία.