Νέος ΓΓΠΠ ο Ιωάννης Ταφύλλης

Παραιτήθηκε μετά την επίσκεψη του στον Υπουργό Εσωτερικών ο Γ.Γ Π.Π., δεκατρείς ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική .

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε σήμερα (06/08) δεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Καπάκη.

Νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταφύλλης.

tafylis

Πρόκειται για τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επι Υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, καθως στη συνέχεια ανέλαβε ως Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπό το Ν.Παππά.
Ο Γιάννης Ταφύλλης Όπως αναφέρεται σε σχετικό βιογραφικό του, “έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, σε θέματα διοίκησης, ελέγχου και διαχείρισης κρίσεων.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ως Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ του ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 ο Γιάννης Ταφύλλης διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την
ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας”.