Απόρρητο έγγραφο, δημοσιεύει ο «Ρουβίκωνας»

Ο «Ρουβίκωνας» επανέρχεται δημοσιοποιώντας ακόμα ένα απόρρητο έγγραφο για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ, στην Τουρκική Πρεσβεία
Σε κείμενο το οποίο αναρτήθηκε με την υπογραφή του “Ρουβίκωνα”, αναφέρονται στην αναβολή της εκδίκασης της σύλληψης μέλους της συλλογικότητας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην καταδρομική εφορμηση με μπογιές κατά του κτιρίου στην πρόσφατη ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό στην πλατεία Κολωνακίου.

ΕΓΓΡΑΦΟ_ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

«Αφού διαβάστηκαν τα ‘αναγνωστέα έγγραφα’, κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). Έπειτα, ‘απολογήθηκε’ ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.
» Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων: Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων … αναβλήθηκε η δίκη (!).
» Εν συνεχεία, ως δικαιολογία της αναβολής το δικαστήριο επικαλέστηκε την ύπαρξη… και δεύτερου βίντεο (την ύπαρξη του οποίου η υπεράσπιση προφανώς αγνοούσε μιας και δεν υπήρχε στη δικογραφία) το οποίο κρίθηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί στην…τρίτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγή της δίκης.»
Στο κείμενο το οποίο φέρει την υπογραφή του “Ρουβίκωνα” σημειώνει ότι «η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα ‘Απόρρητο-Κατεπείγον’ έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην πρεσβεία.»
Οι συντάκτες του κειμένου κατηγορούν τα ΜΜΕ για παραλήρημα «που εκδηλώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου και αφορούσε στον Ρουβίκωνα, εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με ‘ραδιούργο’ τρόπο ανακαλύψαμε μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.»
Και προσθέτουν «η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, όσες συλλήψεις, απαγωγές και έρευνες σπιτιών κι αν κάνουν, όση παραπληροφόρηση και αν δημοσιευτεί στον Τύπο, όσες επερωτήσεις και αν γίνουν στη Βουλή. Εγκληματίες και Τρομοκράτες ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του. Συνεργοί Εγκληματιών και Τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται.»