Αθήνα: Καταδίωξη κλεμμένου ΙΧΕ και επεισοδιακή σύλληψη των δύο Αλβανών

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν σήμα  σε αυτοκίνητο για να σταματήσει για έλεγχο, όταν διαπίστωσε ότι οι πινακέδες του ήταν πλαστές.

Ο οδηγός με το -κλεμμένο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια όχημα- και ο συνεργός τους, είχαν κίνηση στο κέντρο της Αθήνας (02/11). Στο σήμα των Αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταυχύτητα και επιχείρησε να  διαφύγει. Το πλήρωμα του περιπολικού ενημέρωσε το Κέντρο της Αμεσης Δράσης, και άλλο πλήρωμα εντόπισε το όχημα να κινείται στην Αγίου Μελετίου. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των περιπολικών ο οδηγός του οχήματος προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα, ενώ κατά την προσπάθειά του να διαφύγει με οπισθοπορεία, διεμβόλησε το περιπολικό που είχε ενεργήσει την καταδίωξη.

Πεζή οι επιβαίνοντες, επιχειρησαν να απομακρυνθούν, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους δέσμευσαν. Ωστόσο ο ένας από τους συληφθέντες, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, και χτύπησε τους αστυνομικούς. Κατά την εξακρίβωση στοιχειων τους, προέκυψε ότι και οι δύο είναι υπήκοοι Αλβανίας. Κατά τον έλεγχο του οχήματος  στο εσωτερικό του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σιδεροπρίονο,  κατσαβίδι και μία λάμα.

Με την σε βάρος τους ποινική δικογραφία, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

______________

* με πληροφορίες από bloko