Νεκρή 22άχρονη φοιτήτρια από την Αλεξανδρούπολη, από ηλεκτροπληξία

Νεκρή από ηλεκτροπληξία 22άχρονη φοιτήτρια ιατρικής, όταν όπως κατέθεσε ο Βουλγαρο σύντροφος της, επιχείρησε να τον βοηθήσει καθώς ο ίδιος είχε υποστεί ηλεκτροπληξία από την ίδια πηγή, στο διαμέρισμα του στη Βουλγαρία.

image

Η22άχρονη Ρία Σαλταρη, φοιτήτρια ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, είχε ταξιδέψει στη Σόφια της Βουλγαριας, προκειμένου να περάσει την αργία του Πάσχα, με το Βουλγαρο χορευτή σύντροφό της, Bozhidar Gugushev.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και σχετική ανάρτηση του συντρόφου της, 22άχρονης, ήταν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου (30/05). Ο Bozhidar Gugushev βρισκόταν στο μπανιο του διαμερισματός του, μαζί με την 22άχρονη, όταν “χτυπήθηκε” απο ρεύμα. Η νεαρή φοιτήτρια ιατρικής, όπως κατέθεσε ο ίδιος, σε μια απόπειρά της να τον βοηθησει, δέχθηκε τάση υψηλής ισχύος  με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να πέσει νεκρή.

image

Ο Bozhidar Gugushev, αναφέρει χαρακτηριστικά, “Ήρθε για να στη Σόφια για να περάσουμε μαζί τις γιορτές του Πάσχα. Με τη Ρία, συναντηθήκαμε πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου και ήμουν φοιτητής, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήταν το πιο φωτεινό πρόσωπο της ζωής μου, δε μπορώ να περιγράψω πόσο την αγαπώ. Πήγα να να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά, άρχισα να ουρλιάζω, η Ρία μ’ άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους ενώ είχα μείνει αναίσθητος, όταν ξύπνησα, δε μπορούσα ν’ αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο, την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά”.

Ο Bozhidar Gugushev, αρχικά  μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε με ιδια βουληση.

image

Η κηδεία της 22άχρονης, θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Μαίου 2016, στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στον Μαίστρο.


  • e-evros.gr/ Κ.Καλεντερίδου