Νέα Υόρκη: Νεκρός σε οδικό τροχαίο ο ομογενής αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος

Εν ώρα καθήκοντος τραυματίσθηκε θανάσιμα ο ομογενής αστυνομικός στη Νέα Υόρκη Αναστάσιος Τσάκος, καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο

Αφροαμερικανή οδηγός υπό την επήρεια ουσιών εν κινήσει (27/04-02.00) στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Λονγκ Άιλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway) στο Κουίνς, παρέσυρε τραυματίζοντας θανάσιμα τον ομογενή αστυνομικό του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιο Τσάκος. Σύμφωνα με το ABC New York, o αστυνομικός παρασύρθηκε στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από αυτοκίνητο τύπου Volkswagen του 2013. Η οδηγός συνελήφθη ενώ της αφαιρέθηκε επιτόπου η άδεια κυκλοφορίας.

Ο αυτοκινητόδρομος Λονγκ Άιλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway) στο Κουίνς

Το θανατο του αστυνομικού του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιου Τσάκου, ανακοίνωσε ο Αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι (Dermot Shea). «Σήμερα το πρωί, ο αστυνομικός του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιος Τσάκος, σύζυγος και πατέρας δυο μικρών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προστάτευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης. Σύσσωμο το NYPD πονάει απόψε, ενόσω θρηνούμε όλοι μαζί την απώλεια του αδελφού μας. Μια απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια του NYPD, αλλά για ολόκληρη την πόλη», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι (Dermot Shea).

Ο Αναστάσιος Τσάκος υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) και ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, και πατέρας δυο ανηλίκων, ηλικίας 6 και 3 ετών.

Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio) σε δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ομογενούς Αστυνομικού. «Είναι μια στιγμή μεγάλου πόνου. Ο Αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος προσέφερε 14 χρόνια στην πόλη προστατεύοντας τον κόσμο, και αυτό έκανε κι απόψε. Ήταν εκεί έξω προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι άπαντες ήταν ασφαλείς. Είναι νεκρός επειδή κάποιος οδήγησε υπό την επήρεια ουσιών και ανεύθυνα. Κάποιος οδήγησε με ακυρωμένη άδεια οδήγησης. Είναι νεκρός επειδή επενέβη σε ένα συμβάν όπου κάποιοι είχαν οδηγήσει επίσης ανεύθυνα και με ακυρωμένη άδεια», κατέληξε.

Σε συλλυπητήρια ανάρτηση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στην οικογένεια του εκλιπόντος Αστυνομικού του Τμήματος  Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιου Τσάκου. «Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού του NYPD Αναστασίου Τσάκου, την ώρα που υπηρετούσε την Κοινότητα, μας υπενθυμίζει τους ανθρώπους που προστρέχουν πρώτοι, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, και οι οποίοι πάντοτε θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αιωνία του η μνήμη», αναφέρει στο μήνυμά τους, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.